- Dieser Rotwein aus besten Trauben ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Lammragout mit Kichererbsen und getrockneten Feigen oder Entenbrust mit Zuckerschoten
- Seine Herkunft aus dem Piemont macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser italienische Rotwein eignet sich hervorragend zu Weihnachten
emballage!
Mere information om Barolo DOCG - Borgogno
Barolo fra Borgogno er en meget elegant, ren rødvin med en stærk karakter fra den italienske DOCG Barolo vindyrkningsregion i Piemonte.
Den røde farve på denne vin ligner en mousserende rubin med en violet kerne. En udtryksfuld, vedholdende og flerlags bouquet af modne kirsebær, tørrede blommer, krydderier, karamel og cedertræ strømmer fra glasset. Den afbalancerede og enormt dybe smag af denne italienske rødvin er indhyllet i en krydret, blød tekstur. Den meget gode struktur understøttes af intense smagsnuancer og markante tanniner. Den uforglemmelige finish er kendetegnet ved sin vidunderlige længde og krydrede nuancer.
Vinifikation af Borgognos Barolo
Nebbiolo-druerne til denne rødvin kommer fra fem af de mest prestigefyldte vinmarker i Barolo-regionen: Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati, Liste og San Pietro delle Viole.
Når druerne er høstet, bliver de straks bragt til Giacomo Borgogno & Figli vinkælderen. Mosten gæres først spontant i 12 dage i betontanke - efterfulgt af maceration i 30 dage ved en konstant temperatur på 29 grader celsius. Malolaktisk gæring finder sted i 15 dage, før denne rødvin lægges på fad.
Når gæringsprocessen er afsluttet, modnes vinen i 4 år på store slavonske egetræsfade (volumen 4500 liter). Til sidst afrundes denne rødvin harmonisk i 6 måneder på flaske, inden den forlader Giacomos vingård.
Madsanbefalinger til Giacomo Borgogno & Figli Barolo
Nyd denne tørre rødvin fra Italien til pasta med kraftige saucer, pizza, mørkt kød (stegt eller grillet) med kraftige saucer, vildt og røget, mellemkraftige oste og hårde oste.