Hvad er Prosecco?
Oprindeligt er Prosecco navnet på en druesort, der udelukkende blev dyrket i et smalt voksende område i den nordøstlige italienske provins Treviso. Denne drue Prosecco blev værdsat for sit mousserende, frugtagtige temperament allerede i det romerske imperium. Prosecco har været en oprindelsesbetegnelse siden 2010, der henviser til næsten 18.000 hektar vinmarker i Veneto og nabolandet Friuli-Venezia Giulia. Druesorten kaldes nu Glera. Følgende gælder: Hver Prosecco mousserende vin, mousserende vin eller stadigvin er en kvalitetsvin, der har prædikatet DOC (Denominazione di origine controllata), den endnu højere DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) eller den nye DOP (Denominazione d'Origine Protetta) bærer.
Under produktionen er en druesort i forgrunden
Glera-druen er ret sur. Derfor udvikler den frugtagtige aromaer, der ofte minder om æbler og pærer eller også af bær og citrusfrugter. For at fremhæve disse primære aromaer finder høsten normalt sted så tidligt som muligt. Derudover er håndplukning udbredt blandt Prosecco vinproducenter, da vinstokke ofte er placeret på stejle skråninger, hvor det ikke er muligt at bruge maskiner. Dette resulterer også i et højere udbytte med bedre kvalitet.
Til fremstilling af Prosecco anvendes hovedsagelig Glera-druer med en sort. For at afrunde smagene kan andre sorter dog tilsættes op til maksimalt 15 procent. De skal dog også være typiske repræsentanter for regionen som Bianchetta, den lidt længere Glera lunga, Perera eller Verdiso.
Hvad er forskellen mellem mousserende vin og Prosecco?
Med høj kvalitet Prosecco dannes kulsyre gennem gæring af tank eller flaske. Her skelnes der mellem mousserende vin Prosecco Frizzante og mousserende vin Prosecco Spumante. I tilfælde af Frizzante skaber kulsyre et lavere tryk end med mousserende vin og mousserende vin, den når mindre end tre bar. Enkle repræsentanter kan også beades ved hjælp af kontrollerede køle- og udskrivningsprocesser. Derudover er det ofte muligt at lukke flaskerne med en skruelåg på Frizzante. Den mousserende vin har på den anden side et kulsyre pres på tre bar eller mere og er derfor en italiensk mousserende vin. Det kan dog kun kaldes Prosecco Sekt, hvis kulsyre er skabt gennem en anden gæring. I Italien er der i øvrigt også en Prosecco som en stille vin, men den finder sjældent vej over Alperne.
Prosecco Spumante Prosecco Spumante er en mousserende vin, der producerer sin egen kulsyre gennem gæring i flaske eller tank. Det høje kuldioxidindhold er perfekt til en elegant perlage, der kan blive i glasset i lang tid. Et klassisk træk ved mousserende vin er agraffe, trådbøjlen, der skal holde kork på plads mod højt tryk på 3 bar eller mere. - Perlage: fin og langvarig
- Alkohol: min. 11,0% vol.
- Syre: min 4,5 g / l
- Skat DE: € 1,02 pr. 0,75 l
- Tryk ca.: fra 3 -5 bar
|
De vigtigste spørgsmål & amp; Svar til perfekt nydelse
Du har besluttet at købe Prosecco i vores butik, så vil vi gerne hjælpe dig med et par tip til optimalt at nyde Prosecco. Her er de vigtigste spørgsmål og svar.
Hvordan opbevarer du Prosecco?
Prosecco føles mest behagelig, når den opbevares lodret på et køligt og mørkt sted ved samme temperatur som muligt.
Hvor lang tid kan Prosecco holde?
Mousserende og mousserende vine fremstilles normalt ikke til lang opbevaring. Dette gælder endda fin champagne og især den mousserende, legende Prosecco. Det ønsker at blive nydt frisk. Hvis opbevaringsforholdene er gode, kan flaskerne normalt opbevares i et til to år. En meget høj kvalitet Prosecco mousserende vin eller mousserende vin kan opbevares i op til tre år eller lidt længere.
Hvor længe varer en åben Prosecco?
Da Prosecco Frizzante allerede bringer mindre pres end en mousserende vin eller mousserende vin, skal disse flasker tømmes straks efter åbning. Bare to eller tre timer senere vil de subtile perler tydeligt aftage. En Prosecco Spumante holder strukturen lidt længere. Opbevaring indtil næste dag er mulig med en speciel lås i køleskabet.
Ved hvilken temperatur er Prosecco beruset?
Den ideelle drikketemperatur er mellem seks grader for en Prosecco brut og ni grader for halvtør Prosecco. Hvis en ukølet flaske hurtigt skal bringes til drikketemperatur, anbefales den såkaldte frapping-metode. Flasken placeres i en champagnekøler fyldt med isterninger. Nu tilsættes koldt vand og salt. Efter cirka 20 minutter skal selv en Prosecco fra køkkenhylden være klar til at blive hældt i champagneglaset.
Drikkeanbefaling - Hvornår drikker du Prosecco?
I hans oprindelsesregion er der et simpelt svar på dette spørgsmål: altid! Der er mousserende vin Prosecco ligesom mousserende vin Prosecco en hverdagsdrink til enhver lejlighed. Prosecco spiller naturligvis en enestående rolle som aperitif, men det kan også serveres med forretter og lette hovedretter. Takket være sin forfriskende frugtagtige karakter er det også glad for at være en del af enhver social sammenkomst.
Fødevareanbefaling - hvad passer godt med Prosecco?
Hvid fisk som forretter og som hovedret passer godt til Prosecco i næsten alle former for tilberedning. Derudover serveres Prosecco mousserende vin ofte med Caprese, den berømte tomatsalat med mozzarella og basilikum, samt adskillige andre sommerspecialiteter fra Bella Italia.
Tip: Prosecco er en glimrende følgesvend til mange pasta- og risotto-retter.
Bestil Prosecco og oplev Vinello
Du kan købe
Prosecco i vores vinbutik billigt og i et stort udvalg. Så du tager ikke kun et stykke Dolce Vita med hjem, men drager også fordel af alle Vinello-fordele. Du kan vælge mellem omkring 14 betalingsmuligheder og vælge et køb på konto fra den allerførste ordre. Derudover sikrer Google Køberbeskyttelse sikker shopping i Vinello. Hvis du nogensinde køber en Prosecco online fra os, der ikke lever op til dine forventninger, har du 30 dages returret og en omfattende korkgaranti. Så du kan købe din foretrukne Prosecco fra vores omfattende sortiment fuldstændig risikofri og stole på hurtig og pålidelig levering.
Prosecco Frizzante Prosecco Frizzante er en mousserende vin, hvortil den relativt lave kuldioxid tilsættes gennem kunstigt tryk og afkøling. Frizzanten mister hurtigt mousserende vin efter åbning og bliver til en gammel vinsmagende mousserende vin, burde derfor indtages hurtigt. Det kunstige tryk på kun 1-2,5 bar gør det muligt for kork at blive holdt på plads med bare en spago (snor). Alternativt anvendes også kronehætter eller skruehætter. - Perlage: kort
- Alkohol: min. 10,5% vol.
- Syre: min 4,5 g / l
- Skat DE: 1,02 € pr. 0,75 l / ingen, hvis det er under 3 bar og lukket uden kork med holdeanordning
- Tryk ca.: 1-2,5 bar
|