Mousserende vine

924 Produkte

Mousserende vinglæde: I næsten alle vinregioner produceres mousserende vine ud over såkaldte stillevine. Champagne, mousserende vin, Prosecco og Co. står for vinoplevelse parret med joie de vivre. Glæde for, at vi i Vinello vinbutik gerne vil videregive til dig.

Lær mere om Mousserende vine
Luk filtre
fra til
 
 
Ingen resultater fundet!
Tip!
-
Motivo Rosé extra dry - Borgo Molino
Mousserende vin Spumante Extra dry Italien Veneto (IT)
102,82 DKK *
0.75 l (137,09 DKK * / 1 l)
70121-IT-SW-BL-001
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Mousserende vin Prosecco Spumante Tør Italien Veneto (IT)
90,45 DKK *
0.75 l (120,60 DKK * / 1 l)
75218-IT-SW-GL-001-NV
Kaufe 6, spare 5%
Tip!
Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
Mousserende vin Crémant brut - bruto Frankrig Languedoc (FR) Limoux (FR)
103,47 DKK *
0.75 l (137,96 DKK * / 1 l)
70342-FR-SW-BL-001
Kaufe 18, spare 10%
Tip!
Belstar Prosecco Brut DOC - Bisol Belstar Prosecco Brut DOC - Bisol
Mousserende vin Prosecco Spumante brut - bruto Italien Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
95,29 DKK *
0.75 l (127,05 DKK * / 1 l)
70336-IT-SW-GL-014
Tip!
Crémant de Loire Brut Blanc Excellence - Bouvet Ladubay Crémant de Loire Brut Blanc Excellence - Bouvet Ladubay
Mousserende vin Crémant brut - bruto Frankrig Val de Loire (FR) Saumur (FR)
119,46 DKK *
0.75 l (159,28 DKK * / 1 l)
70124-FR-SW-013-10
Tip!
Crémant Saphir Saumur Brut 2019 - Bouvet Ladubay Crémant Saphir Saumur Brut 2019 - Bouvet Ladubay
Mousserende vin Crémant brut - bruto Frankrig Val de Loire (FR) Saumur (FR)
111,28 DKK *
0.75 l (148,37 DKK * / 1 l)
70124-FR-SW-002-11
Prosecco Spumante Brut DOC - Zonin Prosecco Spumante Brut DOC - Zonin
Mousserende vin Prosecco Spumante brut - bruto Italien Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
91,57 DKK *
0.75 l (122,09 DKK * / 1 l)
70007-IT-SW-GL-001-NV
Crémant de Loire Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay Crémant de Loire Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay
Mousserende vin Crémant brut - bruto Frankrig Val de Loire (FR) Saumur (FR)
119,46 DKK *
0.75 l (159,28 DKK * / 1 l)
70124-FR-SW-014
Desiderio N°1 Rosé Spumante Brut - Desiderio N°1
Desiderio N°1 Rosé Spumante Brut - Desiderio N°1
Mousserende vin Spumante brut - bruto Italien Veneto (IT)
128,48 DKK *
0.75 l (171,31 DKK * / 1 l)
75213-IT-SW-BL-002-NV
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Mousserende vin Prosecco Frizzante brut - bruto Italien Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
61,54 DKK *
0.75 l (82,05 DKK * / 1 l)
70015-IT-SW-0001-NV-1
Tip!
-
6er Vorteils-Weinpaket - Motivo Rosé extra dry - Borgo Molino
616,92 DKK * 607,71 DKK *
4.5 l (135,05 DKK * / 1 l)
70121-IT-SW-BL-001-6X
Kaufe 18, spare 10%
Desiderio N°1 Prosecco Brut DOC - Desiderio N°1
Desiderio N°1 Prosecco Brut DOC - Desiderio N°1
Mousserende vin brut - bruto Italien Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
128,48 DKK *
0.75 l (171,31 DKK * / 1 l)
75213-IT-SW-GL-001-NV
bio
vegan
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Mousserende vin Prosecco Frizzante brut - bruto Italien Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
81,34 DKK *
0.75 l (108,45 DKK * / 1 l)
70007-IT-SW-GL-008
Ice Blanc de Blancs demi-sec - Valdo Ice Blanc de Blancs demi-sec - Valdo
Mousserende vin Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Italien Veneto (IT)
86,64 DKK *
0.75 l (115,52 DKK * / 1 l)
75218-IT-SW-BL-001-NV
Bianco Frizzante Veneto IGT - Casa Gheller
Bianco Frizzante Veneto IGT - Casa Gheller
Mousserende vin brut - bruto Italien Veneto (IT)
53,83 DKK *
0.75 l (71,77 DKK * / 1 l)
70015-IT-SW-BL-04
-
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,2 l Piccolo - Villa Sandi
Mousserende vin Prosecco Spumante brut - bruto Italien Veneto (IT)
36,35 DKK *
0.2 l (181,75 DKK * / 1 l)
70015-IT-SW-GL-001-02
1 Fra 56

Mousserende vin - de tre produktionsprocesser

Lad ikke udtrykket afskrække dig! ”Mousserende vin” skjuler på ingen måde en tangy druesaft af tvivlsom kvalitet, som den ene eller den anden normale forbruger stadig mener. Selv meget fine vine såsom champagne, mousserende vin eller cava er per definition mousserende vine . Fødevareloven inkluderer simpelthen alle drikkevarer, der indeholder vin med et alkoholindhold på mindst 10 procent og et tryk på mindst 3 bar. Hvordan kuldioxid, der er ansvarlig for nævnte tryk, kommer ind i flasken, er af sekundær betydning på dette tidspunkt. I princippet skelner man mellem tre grundlæggende processer i produktionen af mousserende vin:

  • Flaskefermentering
  • Tankfermentering
  • Imprægneringsproces

 

Mousserende vine fra flaskefermentering

Den klassiske flaskefermentering til produktion af mousserende vin blev stort set udviklet i det 17. århundrede af benediktinermunken Pierre Pérignon, men ifølge den nuværende forskningstilstand opfandt han det ikke . Den anden gæring og dermed berigelsen med kuldioxid finder sted, som navnet antyder, i flasken. I den klassiske metode, også kaldet Méthode champenoise, blandes basisvinen med sukker og gær og trækkes på flasken, som derefter lukkes. Når den alkoholiske gæring starter igen, produceres ikke kun alkohol, men også kuldioxid og dermed trykket.

Efter en minimal opbevaringstid flyttes gæren ind i flaskens hals ved at ryste den af. Den resulterende prop af gær fjernes derefter, og flasken lukkes til sidst. Processen var oprindeligt delikat og kompleks, hvilket gør status som champagne som en luksusdrink forståelig. I øvrigt gjorde Dom Pérignon også 0,7 l flasken socialt acceptabel - baseret på det gennemsnitlige forbrug af en mand på det tidspunkt under middagen. Større aftapninger, der stadig er almindelige i dag, såsom magnumflasken, har altid været et statussymbol for Haute Volée.

I transvasionsprocessen finder den anden gæring også sted på flasken. I modsætning til den klassiske metode er fjernelsen af gæren dog noget forenklet. Det filtreres simpelthen ud, og mousserende vin hældes derefter i nye flasker. Det tryktab, der normalt opstår her, er blevet undgået af tekniske løsninger siden omkring midten af det 20. århundrede. German mousserende vin produceres stort set ved hjælp af transvasionsprocessen.

 

Mousserende vine fra tankfermentering

Med det økonomiske opsving og den stigende efterspørgsel efter mousserende vin samt de tekniske muligheder siden 1950'erne blev tankfermentering økonomisk interessant. Den anden gæring finder sted i tanken, derefter trækkes den kulsyreholdige vin på flasken efter filtrering under modtryk. Produktionen af mousserende vin ved tankfermentering er mindre tidskrævende end flaskefermentering og derfor mere omkostningseffektiv.

Rurale-metoden er en særlig form for tankfermentering. Kuldioxid er resultatet af den første gæring, som afbrydes af stærk afkøling. Vinen, der stadig er ret sukkerholdig, trækkes nu ind på flasken, hvor den fortsætter med at gære og danne kuldioxid. Slutproduktet er sødere end mousserende vine fra anden gæring, det mest kendte eksempel er Asti spumante, der produceres i en ret stor skala i Piemonte.

 

Mousserende vine ved hjælp af imprægneringsprocessen

Med denne billigste metode injiceres kuldioxid simpelthen i basisvinen under afkøling og tryk. Det mest kendte produkt fremstillet ved hjælp af denne metode er Prosecco frizzante, som strengt taget ikke er en mousserende vin, men en mousserende vin og skal klare sig med et tryk på mindre end 3 bar. Prosecco spumante fremstilles derimod normalt ved tankfermentering og adskiller sig fra frizzante ved en finere og mere stabil perlage.

 

Mousserende vine i verden

Metoderne beskrevet ovenfor blev brugt til at producere mousserende vine i mange dele af det gamle Europa. I Tyskland og Østrig kaldes de mousserende vin (flaske- eller tankfermentering), i Frankrig kaldes de champagne, eller hvis de ikke kommer fra Champagne, crémant (begge flaskefermentering). I Italien er de mest berømte mousserende vine Prosecco spumante (for det meste tank gæring) og Asti spumante. cavaen kommer fra Spanien, hvor de samme høje kvalitetskrav gælder som for champagnen.

Mousserende vine - Nyd livet med lethed

Mousserende øjeblikke opleves normalt i godt selskab - og den rigtige mousserende vin. Den semi-skummende vin er det smarte alternativ til konventionel vin og den værdige løsning på den syreintensive mousserende vin og mousserende vin Mousserende vin er den rigtige ting til en sommerdag, en fest, et behageligt glas blandt vennerne. En elegant mousserende vin , også kendt under det fristende navn Secco, beriger hver dag med en fin sødme med en lys farve, fri aroma og en skræddersyet perlage. Forkæl dig selv med et glas, der er nok tid til hverdagen - nu bliver det perle med førsteklasses mousserende vine og Secco Frizzante på VINELLO.

Mousserende vin - trendy og moderne

Mousserende vin var niche i lang tid og var næppe efterspurgt. Det var først i den friske bølge af italienske seccos som Prosecco Frizzante, at de tyske vinproducenter vågnede og strakte sig meget for at fortrylle ganen med mousserende vin af høj kvalitet og vidunderlig lethed. Mousserende vin er ikke et oplagt valg, den har mere kulsyre end en stille vin, men bestemt mindre end en mousserende vin. En Secco Frizzante harmoniserer som en aperitif, som en luftig fornøjelse, som en alkoholisk følgesvend for berømte grupper. Inden sjovet begynder, spørger mange glædeorienterede elskere af fin smag sig dog, hvad forskellen er på mousserende vin, mousserende vin og mousserende vin.

Fremstillingsprocessen for fine mousserende vine

Mousserende vin er klart defineret og skiller sig ud fra dets forhold, især på grund af dets kulsyreindhold. Som en halv mousserende vin med mindst 7% vol. Kan Secco have et kulsyre tryk mellem 1 og et maksimum på 2,5 bar ved 20 ° C. Alt ovenfor betragtes som mousserende vin. Den let mousserende mousserende vin er derfor ikke underlagt mousserende vinafgift, men markedsføres muligvis ikke i flasker og mønstre, der ligner mousserende vin eller champagne.

Du kan se, at mousserende vin er meget forskellig fra mousserende vin. Det starter med gæring af vinen. Som med stille vin forsvinder den endogene syre, som i tilfælde af mousserende vin fanges og føjes tilbage til vinen efter gæring. Denne proces er kendt som imprægneringsprocessen. Alternativt kan vinhandleren tilføje kunstig kuldioxid, også kaldet exogen syre, til vinen, men skal tydeligt angive dette på etiketten med betegnelsen mousserende vin med tilsat syre. Hele spektret af mousserende vinnavne inkluderer:

  • Mousserende vin tilsat syre
  • mousserende vin
  • Mousserende vin med geografisk betegnelse
  • Mousserende kvalitetsvin fra visse vækstområder

Forskellen mellem mousserende vin og mousserende vin

Mousserende vin

  • Overtryk mellem 1 og 2,5 bar ved 20 ° C
  • Mindst 7% vol.
  • Er ikke underlagt afgiften for mousserende vin
  • Varianter af mousserende vin: Prosecco Frizzante, Secco

Mousserende vin

  • Overtryk på mindst 3 bar ved 20 ° C
  • Mindst 9,5% vol.
  • Er underlagt den mousserende vinafgift på 136 € / hl, hvilket svarer til 1,02 € pr. liter
  • Varianter af mousserende vin: Champagne, mousserende vin, Crémant, Cava, Prosecco Spumante

Mousserende vinafgift i Tyskland

Denne punktafgift gælder for alle mousserende vine med en prop, der er fastgjort af en holdeanordning eller har et overtryk på mindst 3 bar ved 20 ° C på grund af opløst kuldioxid. Mousserende vin opfylder ikke begge kriterier og er derfor fritaget for afgiften for mousserende vin. Dette er også grunden til, at mousserende vine og seccos ofte er billigere end mousserende vin, mousserende vin eller champagne.

Interessante fakta om mousserende vin

Hvad er mousserende vin?

Mousserende vin er en vin, der er beriget med kuldioxid. CO²-indholdet må kun være mellem 1 og maksimalt 2,5 bar ved 20 C. En mousserende vin er kendetegnet ved en filigran perlage og en fin sødme.

Hvad er den ideelle drikketemperatur for mousserende vine?

Den perfekte drikketemperatur for perlende mousserende vine er mellem 6 og 8 ° C.

Hvad med holdbarheden for mousserende vin?

Mousserende vine er allerede på sit højdepunkt, når du køber dem. Således kan den mousserende vin nydes med det samme. Til kortvarig opbevaring - ca. 1 år - placer Secco Frizzante lodret et køligt og mørkt sted.

Hvor lang tid varer en åben flaske mousserende vin?

En mousserende vin kan opbevares i op til 3 dage efter åbning, på hvilket tidspunkt kulsyre for længst er fordampet.

Hvad følger mousserende vin med?

Mousserende vin og Secco Frizzante er ideelle som aperitif til brunch, morgenmad, dessert såvel som med kager og bagværk. Mousserende vin scorer også alene om sommeren og på helligdage.

Køb billig mousserende vin online

Føler du allerede en let prikken? Så er det tid til at bestille og nyde mousserende vine af høj kvalitet og Seccos fra Italien, Tyskland, Østrig og Spanien. Oplev letheden på VINELLO. Vi tilbyder dig et fint udvalg af mousserende vine, du kan købe billigt. Find perle- og halvmusserende vine i alle sorter - det være sig frizzante, rosé, tør, brutal, mild eller hvad du vil. Køb dine mousserende vine på VINELLO, så leverer vi din friske Seccos Frizzante direkte til dig via klimaneutral og forsikret forsendelse. Hurtig, pålidelig og livlig - din VINELLO-vinhandel.

OP