• ♥ I øjeblikket 23.142 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!

Champagne

(268)

Champagne - den boblende elegance fra Champagne fås hos VINELLO.

 

Lær mere om Champagne
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
9999
Ikke tilgængelig
brut - bruto brut - bruto
Frankrig Frankrig
Champagne (FR) Champagne
360,68 DKK *
0.75 l (480,91 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
9999
Ikke tilgængelig
brut - bruto brut - bruto
Frankrig Frankrig
Champagne (FR) Champagne
604,88 DKK *
0.75 l (806,51 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
Køb 12, spar 4%!
9999
Ikke tilgængelig
Køb 12, spar 4%!
brut - bruto brut - bruto
Frankrig Frankrig
Champagne (FR) Champagne
149,68 DKK *
0.2 l (748,40 DKK * / 1 l)
15 % rabat - Sidste flasker!
Spar nu her!
10 % Forårssalg
Forårsagtige priser
Nu søg igennem!
Must-Have Vine!
Disse vine bør du nyde!
Prøvepakker
Nu prøv mangfoldighed & spar!

Champagne: Vidunderligt boblende, lækker og især omfavnet af en elegant duft. Hos VINELLO er du helt rigtig, for at sikre dig denne perlende skat.

Champagne - Den Sprudlende Elegance fra Champagne

Champagne - en malerisk region i det nordøstlige Frankrig. Den er ikke kun kendt for sine betagende landskaber. Mere for en af de ædleste og mest eftertragtede mousserende vine i verden: Champagne. Denne udsøgte drik er reserveret til festligheder og særlige anledninger. Den personificerer elegance, raffinement og luksus som ingen anden. Lad os tage et kig på den fascinerende verden af champagne og den unikke region, hvor den stammer fra.

Champagne - Indbegrebet af luksus og fransk livsstil

Champagne strækker sig over et areal på cirka 34.000 m² og en længde på ca. 150 km. Den omfatter de franske départementer Marne, Aube, Haute-Marne og Ardennes. Regionen præges af bløde bakker, maleriske vinmarker og charmerende landsbyer. Klimaet i Champagne er tempereret. Sammen med de kalkholdige jorde giver dette ideelle betingelser for vinavl. I Champagne plejer nogle tusinde små vinproducenter nu i alt 357 kommuner vinrankerne. De forskellige forhold i i alt 20 regioner, eller seks store regioner, giver champagnen sin helt egne karakter. Der bruges 38 og 34 procent af de røde druesorter Pinot Noir (Spätburgunder) og Pinot Meunier (Schwarzriesling). Derudover 28 procent af den hvide druesort Chardonnay. Minimale andele falder på de hvide druesorter Arbane, Petit Meslier samt hvid- og gråburgunder.

Kvinde med champagneglas

Hvordan fremstilles champagne?

Champagnefremstilling: Kunst og videnskab

Fremstillingen af champagne er en kunst, der er blevet perfektioneret gennem århundreder. Den følger en særlig metode, der er kendt som "Méthode Champenoise" eller "Traditionel Flaskefermentering". Denne omhyggelige teknik giver champagnen sin typiske fine perlage og sin komplekse smag.

Selvom de røde druer er i flertal, kan man hovedsageligt købe hvid champagne. For at gøre dette skal de røde druer presses meget hurtigt efter høsten. På denne måde går så lidt farvestof fra skallerne over i saften som muligt. Her viser sig også et væsentligt kvalitetsmærke ved fremstillingen af champagne. Der må nemlig maksimalt udvindes 102 liter most fra 160 kilogram druer. Ved den første presning kan der kun udvindes omkring 80 liter for den bedste champagne. Billigere champagne, ofte kaldet "tradition", kan også indeholde basisvine fra den anden og tredje presning.

Champagne fra Blanc de Blancs til Blanc de Noir

Basisvinene samles om foråret til flaskefermentering. Champagne, hvor kun hvide druer er brugt, må kaldes Blanc de Blancs. Hvis der kun kommer basisvine fra røde druesorter, er der tale om en sjælden Blanc de Noir. Uden årgang findes der billig champagne, hvor basisvinene stammer fra såvel den aktuelle som fra ældre årgange.

Meget tid ved Méthode Champenoise

For flaskefermenteringen, der kun må kaldes champagne méthode champenoise, er der planlagt særlig meget tid for champagnen. En mousseux skal ligge i seks måneder, og en crémant i ni måneder på gæren. For en ikke-årgangschampagne er det 15 måneder. For en årgangs-champagne faktisk hele tre år.

Derefter rystes flaskerne, indtil gæren danner en prop i flaskens hals. Denne fryses inden åbningen af flasken og springer derefter ud. Tabet kompenseres gennem forsendelsestilskud - den mest hemmelighedsfulde hemmelighed hos hvert champagnehus. Den består af sødvine, sukkersirup eller også meget lys cognac, Esprit de Cognac. Den bestemmer blandt andet, hvor meget restsukker der findes i en champagne.

De enkelte trin til fremstilling af champagne opsummeret:

  1. Basisvin-fremstilling: Udvalgte druer, herunder Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, høstes og behandles til en basisvin.

  2. Assemblage: Kellermeisteren blander vine fra forskellige årgange og druesorter for at opnå den ønskede stil for champagnen.

  3. Tirage: Sukker og gær tilsættes basisvinen, og flaskerne lukkes. Den anden gæring finder sted i flasken, hvorved der dannes kuldioxid, der forbliver opløst i væsken.

  4. Modning: Flaskerne lagres i en bestemt tid på gæren. Dette bidrager til udviklingen af aromaer og kompleksitet.

  5. Rystning og dégorgement: Flaskerne hældes gradvist og rystes, så gæren bevæger sig ind i flaskens hals. Ved dégorgement fjernes gæresedimentet.

  6. Dosage: Før den endelige forsegling tilsættes en blanding af sukker og vin, den såkaldte "dosage". Dette tjener til at balancere smagen af champagnen.

Kvalitetsniveauer i champagne

Champagne er altid en kvalitetsmousserende vin af kontrolleret oprindelse - en AOC. Dens alkoholindhold ligger som regel på 12, men kan også nå 12,5 vol. procent. Derudover kræves en reduceret, men kvalitetsforbedrende høj tæthed af vinplanter samt håndplukning. En højere andel af ældre årgange er også gavnlig for kvaliteten og kan anerkendes ved betegnelsen "réserve". Tilføjelserne "prestige" eller "spéciale" peger på de bedste champagner fra et champagnehus.

Den officielle kvalitetsinddeling blandt topchampagner er baseret på prisen på druerne i de enkelte kommuner. Hvis denne pris i en kommune er identisk med maksimprisen, må en champagne fra disse Grand Cru kaldes det. Oplever druerne 90 til 99 procent af maksimprisen, kan du købe denne champagne som Premier Cru.

Mangfoldighed og stilarter af champagne

Champagne fås i forskellige stilarter, der varierer fra tør til sød. Her er nogle af de mest almindelige champagne-typer:

  • Brut: Tør champagne med lidt restsukker. Perfekt til aperitiffer og som ledsager til forskellige retter.

  • Extra Brut: Endda tørrere end Brut, for elskere af særligt tør vin.

  • Sec: En let sød champagne, der passer fremragende til desserter.

  • Demi-Sec: Med højere sukkerindhold, ideel til en sød fornøjelse.

Champagne og kultur

Champagne er ikke bare en drik, men også et symbol på glæde, luksus og festlighed. Den nydes ved særlige lejligheder som bryllupper, fødselsdage og jubilæer. Den er uadskilleligt knyttet til festligheder og glamourøse begivenheder.

Et strejf af luksus i hver flaske

Champagne forbliver hjemsted for den eksklusive champagne. En mousserende vin, der personificerer kunsten ved vinfremstilling og en hel regions lidenskab. Med sin elegante perlage, sine forskellige aromaer og sin tidløse tiltrækning er champagne et sandt mesterværk. Hver flaske fortæller en historie om tradition, innovation og ren nydelse. Et strejf af luksus, der gør hvert øjeblik til noget særligt.

Køb champagne online hos VINELLO

VINELLO er din vinforhandler for alle perlende fornøjelser, fra Prosecco til champagne. Du kan købe din champagne online hos os og vælge mellem mange betalingsmetoder. Det særlige ved VINELLO er, at du allerede fra den første bestilling har mulighed for at købe på faktura. Derudover har du en korksmager-returret. Ligeledes er hurtig levering og individuel service selvfølgelig en selvfølgelighed hos os.

Ting at vide om Champagne
Hvordan opbevarer man champagne?
Ideelt set skal champagneflasker opbevares oprejst. Endnu vigtigere er det, at de opbevares på et mørkt sted ved en temperatur på 10 til 15 grader. Til kortvarig opbevaring er køleskabet velegnet.
Hvad er holdbarheden på champagne?
Champagne har allerede haft en længere lagringstid, når den bliver leveret. Den er moden på dette tidspunkt og vil, med undtagelse af sjældne topkvaliteter, ikke udvikle sig yderligere. Ikke desto mindre kan en billig champagne holde sig i op til tre år mere, hvis den opbevares optimalt. En fremragende årgangschampagne vil være en uforlignelig fornøjelse selv efter mere end ti år.
Hvor længe kan åben champagne holde sig?
En åben flaske champagne kan ikke gemmes. Champagne er endnu mere fint boblende end mousserende vin. Denne karakter forsvinder efter et par timer, selv med en champagneprop. Derefter forbliver en mousserende vin i flasken. Det er ikke længere sammenligneligt med champagne, der blev nydt umiddelbart efter åbningen.
Ved hvilken drikketemperatur er champagne bedst?
Den optimale drikketemperatur for tør til halvtør champagne er mellem syv og ni grader. En ekstra tør champagne kan også hældes direkte fra køleskabet i champagneglassene. Roséchampagne eller sød champagne kan tempereres til godt ti grader.
Madanbefaling: Hvad passer til champagne?
Champagne lader gerne let dampet fisk i milde saucer gå ved siden af. Det gælder også for østers, kaviar og skaldyr, der ikke er for krydrede. Den kan også serveres som aperitif med lette patéer, serranoskinke eller endda Comté-ost med druer eller cocktailtomater.
Hvor kan jeg købe champagne?
Champagne fås i velassorterede specialforretninger eller online, f.eks. hos VINELLO.
OP