• ♥ I øjeblikket 23.135 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!

Amarone

(24)

Den Amarone erhæver sig - sammen med Barolo og  Brunello di Montalcino - blandt de tre mest berømte og største DOCG-rødvine i Italien. Amarone fremstilles af tørrede druer, hvilket fører til høje koncentrationer af vinens indholdsstoffer og meget intense aroma-kombinationer. På grund af sin meget komplekse struktur har Amarone rødvinen et fremragende modnings- og lagringspotentiale.

Lær mere om Amarone
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
veganer veganer
9999
2017
Ikke tilgængelig
veganer veganer
tør tør
Italien Italien
Veneto (IT) Veneto
581,78 DKK *
0.75 l (775,71 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
9999
2018
Ikke tilgængelig
tør tør
Italien Italien
Veneto (IT) Veneto
282,38 DKK *
0.75 l (376,51 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
Køb 6, spar 2%!
9999
2019
Ikke tilgængelig
Køb 6, spar 2%!
tør tør
Italien Italien
Veneto (IT) Veneto
376,88 DKK *
0.75 l (502,51 DKK * / 1 l)
15 % rabat - Sidste flasker!
Spar nu her!
10 % Forårssalg
Forårsagtige priser
Nu søg igennem!
Must-Have Vine!
Disse vine bør du nyde!
Prøvepakker
Nu prøv mangfoldighed & spar!
1
1 - 24 / 24

Mange vineksperter betragter Amarone som den mest enestående spidsvin i Italien. Den stammer fra den italienske vinregion Valpolicella Classico i Veneto og er en tørstillet variant af den søde Recioto - en anden DOCG-vin fra regionen, der også fremstilles af tørrede druer. I produktionen af de to rødvine anvendes druer fra forskellige druesorter, herunder Corvina, Corvinone Veronese, Molinara og Rondinella.

Hvad betyder DOCG-status for italienske vine?

DOCG er forkortelsen for Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Oprindelsen af DOCG-vine kontrolleres og garanteres af den italienske stat. Med hensyn til kvalitet ligger de over DOC-vine (Denominazione di Origine Controllata - vin fra kontrolleret dyrkning) og indtager dermed premium-segmentet i den italienske vinindustri. Aftapningen af DOCG-vine skal finde sted i deres dyrkningsområde, og tanktransport før aftapning er udtrykkeligt forbudt. DOCG-status udstedes gennem tilsvarende mærkater.
Som DOCG-produkter betragtes der i Italien i øjeblikket 70 vine. I vinregionen Veneto har, udover Amarone og tre Recioto-varianter, ni andre vine denne status.

Amarones fødsel - en fejl i Recioto-produktionen

Fremstillingen af Amarone begynder med druetørring - den såkaldte Appassimento varer op til 120 dage. Oprindeligt blev det kun praktiseret i særligt gode år for at producere Recioto - den ultimative vin-delikatesse fra Valpolicella-regionen. Den alkoholrige Recioto har ligesom portvin en frugtig-sød aroma - i modsætning til portvin tilsættes der dog ikke sukker til Recioto for at bevare sødmen og stoppe gæringsprocessen. Dens sødme opnås gennem den enorme sukkerkoncentration, der stammer fra tørringen af druerne. Amarone blev oprindeligt skabt ved en fejl i Recioto-produktionen. Den blev først nævnt på en følgeseddel i 1938, og det ældste erklærede Amarone-fad stammer fra 1940. De første godsfyldninger af Amarone fandt sted siden 1953.

Markedsføringen af Amarone - først i Canada

I 1930'erne begyndte den største vinproducentkooperative i Valpolicella Classico at opleve, at gæringsprocessen genoptog sig i et fad Recioto - dette medførte, at vinens sukkerindhold blev reduceret til få gram restsukker. Selvom vinbrugerne havde erfaring med sådanne hændelser, blev der normalt kun beskadiget små mængder vin på grund af den uønskede gæring. Denne gang var det dog et fad med flere tusinde liter indhold, der blev påvirket - i stedet for den søde Recioto blev der dannet en ultrasvær, næsten tør rødvin med en alkoholprocent på 15 til 16. For beskadiget Recioto var betegnelsen Recioto amaro - bitter sødvin - allerede almindelig. Den nye italienske rødvin fik derfor navnet Amarone og skulle så vidt muligt også markedsføres. Vinproducenterne i Valpolicella fandt til sidst et marked for deres produkt i Canada, hvor det fra begyndelsen var meget eftertragtet, især blandt den store italienske eksilbefolkning.

Blødere, mere afbalanceret Amarone - gennem en modificeret produktionsmetode

Mange vinkendere har også i starten haft problemer med en Amarone. Denne vin er tung og massif, rig på tanniner, og i eftersmagen samtidig sød og bitter. Efter gæringen lagres Amarone i mindst to, men ofte op til seks år i egetræsfade. I flasken kan de være lagerholdige i årtier. Gode Amarone besidder en cremet tekstur og komplekse aromaer, hvor frugt-, krydderi-, tobaks- eller chokolade noter kommer til udtryk. Mindre kvaliteter er derimod stærkt præget af tannin og alkohol.

Især den unge generation af Amarone-producenter har nu valgt en modificering af produktionsmetoden: Bærrene står i en tid i deres egen saft før den alkoholske gæring påbegyndes, og deres aromaer ekstraheres skånsomt og forsigtigt. Der undgås stærke fysiske bevægelser af druemosten under gæringsprocessen, og vinen lagres i fade af slovensk eg, der knap afgiver vaniljearoma og kan rumme op til 5.000 liter. Således frembragte Amarone viser en højere frugtintensitet og en finere tanninstruktur. Selvom de også er komplekse og krydrede, virker de dog blødere, fyldigere og mere afbalancerede end traditionelt fremstillede Amarone.

Hos vinhandelen VINELLO finder du et bredt udvalg af Amarone.

OP