
Markus Schneider - Fra 0 til succes på få år
Navnet Markus Schneider har måske ikke umiddelbart en særlig stor genkendelsesværdi, men at det i dag er synonymt med førsteklasses vin i Tyskland skyldes Markus Schneider, som blev født i Ellerstadt i 1975.
Markus lærte vinfremstilling i begyndelsen af 1990'erne på den bedste vingård Dr. Bürklin-Wolf i Wachenheim an der Weinstraße. Hans far Klaus var allerede vinproducent, men han pressede ikke selv vinene, men solgte dem i stedet til det lokale vinbøndernes kooperativ. endelig blev hans eget vinhus - Schneider - grundlagt i 1990, og i 1994 kom Markus med og bragte sammen med sin far de allerførste Schneider-vine på markedet.
Men god vin alene er ikke nok med titusindvis af tyske vinbønder, den skal også skille sig ud. Markus Schneider vidste det fra starten, og derfor lancerede han allerede i 1996 en rødvin på markedet, som han simpelthen kaldte "Red Wine". Denne vin, der er fremstillet af meget gamle Portugieser-vinstokke, blev af kritikere som Stuart Pigott og Gerhard Eichelmann betragtet som en ny type tysk rødvin.
Selv efter dette fokuserede Markus Schneider mere på genopfindelse end på tradition. Han plantede internationale druesorter som Sauvignon Blanc, Syrah og Merlot, men undlod samtidig at anvende stedbetegnelser og prædikater. Schneiders vine er alle aftappet som kvbd. Derefter udsender han sine utraditionelle vine på markedet med lige så utraditionelle navne. Black Print, Kaitui, Tohuwabohu eller Ursprung er blevet klassikere i den tyske handel. Men han har også for længst bevist sit værd på internationalt plan og er repræsenteret med sine vine på toprestauranter og hoteller samt hos flyselskaber og krydstogtflåderier.
Markus Schneider - overdænget med priser
I det berømte vindyrkningssamfund Ellerstadt er Markus Schneider den førende vinproducent og bliver jævnligt hædret med priser og topkarakterer; hans vine får altid høj anerkendelse og bedømmelser.
Fagbladet Der Feinschmecker kårede Markus Schneider som "Årets nybegynder" i 2003, i 2006 kårede Gault Millau WeinGuide Deutschland Schneider som "Årets opdagelse", og i 2007 blev han kåret som "Rising Star". Siden 2007 har vinhuset modtaget 3 ud af 5 druer. Vinguiden Gerhard Eichelmanns har også vurderet Markus Schneiders vine siden 2000 og har klassificeret vinhuset med 4 ud af 5 stjerner siden 2006.
Markus Schneiders særlige vine
Markus Schneiders vine er altid meget koncentrerede, aroma-intensive og frugtdrevne. Vinene har denne stil på grund af det reducerede udbytte i vinmarken og den sene høst. Under vinifikationen lægges der vægt på mostens naturlighed i henhold til traditionelle vinproduktionsmetoder. Ved fremstilling af rosé- og rødvin opnås dette ved at udvinde op til 40 % af saften ved hjælp af saignée-metoden. Desuden foretages der for rødvin en langsom udblødning, som kan tage op til 3 dage for topvine. Den efterfølgende modning foregår traditionelt på træfade og barriques.
Hvidvine derimod lagres med lange udblødningsperioder. Modningen foregår på den fine bærme i rustfri ståltanke, fade og barriques indtil aftapningen i foråret efter høsten.
Stederne
- Kirchheim: stejle skråninger
- Weisenheim am Berg: ligger i 230 meters højde i udkanten af Haard
- Kallstadt: Løsjord, lerjord og kalkmergel ved foden af Haardt i en højde af 160-200 m
- Saumagen Riesling: Saumagen ligger i et kalkstensbassin i 180 meters højde, kalkstensrevet er et bevis på det sidste pfalziske urhav fra tertiærtiden; stedet får sin typicitet fra de første romerske bosætteres kalkstensbrud, koralrev og klipper; det anses for at være det bedste sted i Kallstadt
- Bad Dürkheim: ligger i udkanten af Pfalzskoven på den tyske vinrute; det er den tredjestørste vinproducerende kommune i Pfalz med 855 hektar vinmarker
- Fuchsmantel Riesling: Fuchsmantel (165 m) er en af de sidste oprindelige terrasserede vinmarker i Pfalz; den røde sandsten blev dannet for 250 millioner år siden
- Friedelsheim: beliggende i Vorderpfalz-regionen
- Alte Reben Riesling: vinstokkene, der er over 40 år gamle, har rødder i løss-, ler- og lerjord
- Ellerstadt: ligger i en højde af 100 m
De store dyrkningsområder giver Markus Schneider klare fordele. Om sommeren skyldes druerne i dalen deres store og hurtige fysiologiske modenhed de høje temperaturer på op til 38 °C, mens de tidligt skyggede, kølige jordbundsområder og vindene i Haard-området forsinker modningen. Derfor forvaltes hver enkelt vinmark og hvert enkelt sted også individuelt. Dyrkningen er altid naturlig og uden brug af herbicider, insekticider og kunstgødning, samtidig med at man omhyggeligt dyrker underlaget, bruger organisk gødning og beplanter vinmarkerne med urter og græsser.
Fakta i korte træk
- Ejer: Schneider-familien
- Vingårdsareal: 92 hektar
- Produktion: 800.000 flasker om året
- gennemsnitligt udbytte pr. hektar: 65 hl/ha
- Fordeling af vinmarker: 50 % rødvin, 50 % hvidvin
- Oprindelse af druesorter: indfødte og oprindelige druesorter (Riesling, Pinot Gris og Pinot Blanc) samt importerede druesorter (Syrah, Viognier, Blaufränkisch)
- røde druesorter: Pinot Noir, Portugieser, Merlot, Blaufränkisch, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec
- hvide druesorter: Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Viognier
Yderligere oplysninger om Weingut Markus Schneider
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Markus Schneider GbR |
Gade: | Am Hohen Weg 1 |
By: | 67158 Ellerstadt |
Land: | Tyskland |
Region: | Palatinate |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | http://www.black-print.net/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | http://www.facebook.com/Weingut.Markus.Schneider |
Telefon: | +49 6237 - 7288 |
Fax: | +49 6237 - 977230 |
Virksomhed | |
År for stiftelse: | 1994 |
Ejer: | Schneider-familien |
Administrerende direktør: | Markus Schneider |
Vin | |
Vingårdsområde: | 92 ha |
Årlig vinproduktion i hl: | 65 |