♥ I øjeblikket 18 890 vine kun til dig! ♥
Personlig rådgivning!
Sikker emballage!
Pålidelig forsendelse!

Basilicata

(13)

Basilicata i det sydlige Italien er en af de traditionelle, men mindre kendte vindyrkningsområder uden for landet. Gå på opdagelsesrejse.

Basilicata: Der har været vinavl her i 2500 år.

Vin blev allerede dyrket i Basilicata før romerne erobrede hele Italien og derefter Middelhavet. Det var fønikere og grækere, der førte vinavl til det sydlige Italien. Den røde sort Aglianico var sandsynligvis allerede her i det 6. århundrede f.Kr. Kultiveret.

Lær mere om Basilicata
Luk filtre
fra til
fra til
24 h 🚀  
Ingen resultater fundet!
Køb 12, spar 4%!
Manfredi Rosato Basilicata IGT - Re Manfredi
2020
Køb 12, spar 4%!
Rosévine Rosévine
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
103,18 DKK *
0.75 l (137,57 DKK * / 1 l)
Køb 12, spar 4%!
Taglio de Tralcio Aglianico del Vulture DOC - Re Manfredi
2018
2019
Køb 12, spar 4%!
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
126,75 DKK *
0.75 l (169,00 DKK * / 1 l)
Køb 12, spar 4%!
Manfredi Bianco Basilicata IGT - Re Manfredi
2022
Køb 12, spar 4%!
Hvidvin Hvidvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
116,53 DKK *
0.75 l (155,37 DKK * / 1 l)
Aglianico del Vulture DOC - Re Manfredi
2019
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
154,64 DKK *
0.75 l (206,19 DKK * / 1 l)
Vigneto Serpara Aglianico del Vulture Superiore DOCG - Re Manfredi
2015
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
196,98 DKK *
0.75 l (262,64 DKK * / 1 l)
Re Manfredi Aglianico del Vulture DOC 1,5 l Magnum - Re Manfredi
2018
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
426,98 DKK *
1.5 l (284,65 DKK * / 1 l)
Køb 12, spar 4%!
NEU
Arberesko Aglianico Del Vulture - San Martino
2021
Køb 12, spar 4%!
NEU
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
165,87 DKK *
0.75 l (221,16 DKK * / 1 l)
Køb 12, spar 4%!
NEU
Siir Aglianico Del Vulture - San Martino
2021
Køb 12, spar 4%!
NEU
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
134,54 DKK *
0.75 l (179,39 DKK * / 1 l)
Køb 6, spar 2%!
NEU
Kamai Aglianico Del Vulture - San Martino
2018
Køb 6, spar 2%!
NEU
Rødvin Rødvin
Tør Tør
Italien Italien
Basilicata (IT) Basilicata
233,65 DKK *
0.75 l (311,53 DKK * / 1 l)

Placering og struktur for vinregionen Basilicata

Vinregionen Basilicata ligger i det sydlige Italien figurativt på sålen på den italienske støvle. Terrænet er formet ved foden af Apenninerne. I syd grænser regionen op til Det Ioniske Hav. I vest har den en kort kyststribe på det Tyrrhenske Hav.

Campania slutter sig til Basilicata i nordvest. I øst ligger Apulien og i det sydvestlige Calabrien. På trods af sin sydlige placering er den bjergrige region køligere end de fleste andre områder i Italien. For vinavl betyder det en udvidet modningscyklus med sen druehøst i Italien indtil udgangen af oktober.

Politisk er regionen opdelt i to provinser: den mindre Matera i sydøst og den større Potenza, der dækker resten af området. Det meste af vinavlen er koncentreret i kystområderne i Det Ioniske Hav, provinshovedstaden Matera med samme navn og i området omkring Gribben, en uddød vulkan i provinsen Potenza. Jord med vulkansk oprindelse skaber meget gode betingelser for vinavl. Især den vigtigste røde sort Aglianico finder ideelle vækstbetingelser her.

Karakteristika for regionens vinavl

Vinavl i Basilicata er kendetegnet ved stor mangfoldighed og en meget lille struktur. Mange pakker er kun en hektar og nogle gange endnu mindre. Her drives vinavl ofte som en sidelinje. Heterogeniteten og fragmenteringen er også grunden til, at der kun er få få udpegede DOC- og DOCG-områder i Basilicata.

Det er vanskeligt at finde sammenhængende overflader med ensartet karakter. Når det kommer til dyrkning, stoler vindyrkerne stadig overvejende på den klassiske dyrkning på indsatser. Den moderne trætrætræning på trådrammesystemer forekommer næppe. Mange vineksperter ser den traditionelle metode som en af hemmelighederne bag de bedste vine i regionen.

Basilicata vinregion

Basilicata er en bjergrig italiensk vinregion i det sydlige Mezzogiorno. Vinavl fokuserer på rødvin, der udgør over 90 procent af det samlede volumen. Klimaet er køligt på grund af højden på trods af den stærke sol, så druerne kan modnes i lang tid. De får sukker uden at miste syre, hvilket forbedrer vinens kvalitet. Den mest kendte sort er den røde Aglianico. Det kan især drage fordel af de klimatiske forhold og også af den klassiske træning af vinstokke på indsatser i Basilicata.

Røde og hvide druesorter i Basilicata

I basilicata-vinregionen dyrkes hovedsageligt røde druesorter. Den vigtigste af disse sorter er Aglianico. Selv for den traditionelle middelhavsregion er den i en betydelig alder og blev allerede dyrket i Italien for 2500 år siden. Sorten fandt vej til Basilicata, Apulien og Campania via græske kolonier i det, der nu er Calabrien.

Fyldige røde vine med en frugtagtig karakter og en mangesidet syreprofil fås fra Aglianico. Andre røde sorter er for eksempel den autoktone Bombino Nero, Ciliegiolo, som er almindelig i det sydlige Italien, og Malvasia Nera di Basilicata. Internationale sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot findes også i mindre grad på regionens vinmarker.

Med mindre end 10 procent af produktionsvolumenet spiller hvidvin en mindre rolle i regionens vinavl. De hvide druesorter, der dyrkes, inkluderer de autoktone Bombino Bianco, Fiano og Greco Bianco og Malvasia Bianca di Basilicata. Muscat Blanc, Gelber Muskateller og Trebbiano dyrkes også.

Vin fra Basilicata på VINELLO

Mange mennesker er stadig helt ukendte for vine fra Basilicata. Så hvis du elsker italiensk vin, er dette din chance for at opdage rigtigt nyt territorium. Vi anbefaler især, at du prøver de røde, tørre DOC-vine fra Aglianico, som er karakteristiske for regionen. Disse inkluderer for eksempel vine fra Vigneti Del Vulture vingård som Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOC eller Pipoli Aglianico del Vulture DOC.

En anden anbefalet Aglianico er den elegante Titolo Aglianico del Vulture DOC fra Elena Fucci vingård. Hvis du foretrækker en hvidvin, skal du kigge på den lette sommervin Pipoli Greco Fiano IGT fremstillet af druesorterne Fiano og Greco Bianco.

Interessante fakta om Basilicata

Hvilken Basilicata-vin har DOC- eller DOCG-status?

Der dyrkes kun én DOCG-vin i Basilicata: Aglianico del Vulture Superiore. Fire områder har DOC-status, nemlig Aglianico del Vulture, Terre dell'Alta Val d'Agri, Matera og Grottino di Roccanova.

Hvor stort er vingårdsområdet i Basilicata-vinregionen?

I Basilicata dyrkes vin på omkring 11.000 hektar vinmarker. Dette gør vinregionen til en af de mindste i Italien.

Hvor meget vin produceres der i Basilicata om året?

Vinregionen Basilicata producerer omkring 80.000 hektoliter vin om året.

Køb Basilicata-vine online på VINELLO

Vi vil gerne invitere dig til at prøve de populære vine fra Basilicata. Gennemse vores sortiment til dit hjerte indhold og find din nye yndlingsvin hos VINELLO i dag. Vi er stolte over at kunne præsentere dig for et stort udvalg, der inkluderer vine fra forskellige dele af verden.

Vi lægger stor vægt på tilfredsheden hos vores kunder. Derfor garanterer vi, at dit køb hos os er sikkert. Vi står også for hurtig levering, så din ønskede pakke ankommer til dig uden lange ventetider. Du er også velkommen til at sende en høringsanmodning til vores sommeliers - vi er glade for at være der for dig!

OP OP
OP