


Franz Keller-vinhuset opstod engang som følge af udvidelsen af Keller-familiens cateringvirksomhed.
Weingut Franz Keller - Virkelig dyrket sammen med naturen
Målet var at fremstille vine, der ville være perfekte ledsagere til den mad, der blev serveret i restauranten. For at kunne klare denne ikke helt nemme opgave er de afhængige af perfektion og samvittighedsfuldt og hårdt arbejde i vinmarken, ligesom de er det i køkkenet. Dyder, der allerede var på dagsordenen i tidligere tider, for de stejle skråninger og små terrasser på Franz Keller-vinmarken stammer helt tilbage fra romertiden. Familien Keller har altid lagt stor vægt på den franske livsstil. Og det kan smages og opleves i Franz Kellers vine. Mellem friske og frugtagtige aromaer finder du således også vine, der til tider er komplekse og fyldige.
Moderne teknologi og bevaret tradition forenes på Franz Keller Winery
Franz Keller Winery er på en unik måde forbundet med naturen og er endda smeltet sammen med den. Både drueforarbejdningsstedet, kælderen, vinhuset og restauranten"KellerWirtschaft" passer perfekt ind i det omgivende landskab. Dette kan tages bogstaveligt, da vinhuset er delvist bygget ned i jorden. Alle tagflader er beplantet med frø fra det nærliggende Badberg. Det skaber blandt andet de optimale klimatiske betingelser for både udvikling og senere lagring af vinene. Moderne teknologi understøtter blot de betingelser, som naturen har skabt. Skånsom dyrkning med organisk gødning og respekt for naturen er lige så meget en del af succesen som en reduktion af udbyttet ved at dele druerne, tynde ud og grøn høst. Høsten af de modne frugter foregår også her i traditionelt håndarbejde og i flere etaper. Dette sikrer, at bærrene er sunde, at de er meget modne og at druerne har den fulde smag. Afhængigt af typen af vin får den lov til at udvikle sig fuldt ud under lagringen i barriques eller andre træfade samt i moderne ståltanke. De filigraner, elegante vine fra Franz Keller-ejendommen imponerer både gæster og vinkendere fra hele verden. Restauranten, der hører til vingården Franz Keller, har også fået en Michelin-stjerne siden 1969.
Stort udvalg af smagsvarianter hos Franz Keller
Terroiret i de vinmarker, som Keller-familien dyrker, er forudbestemt til fremragende vine. Den 16 km lange Kaiserstuhl ligger nordvest for Freiburg mellem Schwarzwald og Vosgesbjergene og byder på ideelle mikroklimatiske forhold til vindruedyrkning. Regionen er en af de varmeste i Tyskland: i en højde på op til 600 meter har vinmarkerne her et næsten middelhavsklima. De op til 30 meter høje kalkholdige lerlag, som er ophobet på vinmarkens vulkanske forvitrede jordbund, fungerer som et fremragende vand- og varmereservoir. De giver de bedste betingelser for sorterne Chardonnay samt Pinot Gris, Pinot Blanc og Pinot Noir. Da klippen varierer fra sted til sted, får Franz Keller-vinhuset en bred vifte af smagsindtryk. Bassgeige i landsbyen Oberbergen giver f.eks. med sine højere, kølige beliggenheder meget fine aromaer, men med sine sydlige beliggenheder nær landsbyen giver den også kraftigere smagsindtryk.
Pulverbukken derimod giver med sit høje indhold af aktiv kalk i jorden kombineret med lagring i traditionelle træfade en yderst frisk Weißherbst med en fin krydret note.
Og i Kirchberg i Oberrotweil er aftrykket fra den burgundiske port særlig tydeligt. Den syd- og sydvestvendte vinmark er grundlæggende køligere end f.eks. Schlossberg- og Eichberg-områderne. I kombination med det vulkanske grus ved foden af skråningen er den Pinot Noir, der blev plantet her i 1975, ret fin og afdæmpet, uden at den mister noget af sin sædvanlige burgundiske kvalitet.
Følgende druesorter dyrkes på ejendommen:
- Pinot Gris
- Chardonnay
- Pinot Noir
- Pinot Blanc
- Müller-Thurgau
- Silvaner
- Gewürztraminer
- Lemberger
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
Ud over de mere traditionelle druesorter findes der således også druesorter, der er usædvanlige for regionen, men som alligevel føler sig hjemme her, som f.eks. de tre sidstnævnte, nemlig Lemberger, Merlot og Cabernet Sauvignon.
Yderligere oplysninger om Franz Keller
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Weingut Franz Keller Schwarzer Adler |
Gade: | Badbergstrasse 44 |
By: | 79235 Vogtsburg-Oberbergen |
Land: | Tyskland |
Region: | Kaiserstuhl/Baden |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | http://www.franz-keller.de/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/FranzKellerSA/?fref=ts |
Telefon: | +49 7662 93300 |
Fax: | +49 7662 93300 |
Virksomhed | |
Koncern af selskaber: | Franz Keller Schwarzer Adler |
Ejer: | Fritz Keller |
Administrerende direktør: | Fritz Keller |
Vin | |
Ønolog: | Fritz Keller |
Dyrkede arealer: | Baden Kaiserstuhl |
Jordtype, jordbundskarakteristika: | Vulkanverwitterungsböden, Lösslehm, Tonminerale |