Denne hjemmeside bruger cookies, der er nødvendige for den tekniske drift af hjemmesiden og er altid indstillet. Andre cookies, der har til formål at øge bekvemmeligheden ved at bruge dette websted, tjene direkte reklame eller lette interaktion med andre websteder og sociale netværk, er kun indstillet med dit samtykke.
Konfiguration
Teknisk påkrævet
Disse cookies er nødvendige for de grundlæggende funktioner i butikken.
Accepter alle cookies
Afvis alle cookies
Brugerdefineret caching
CSRF-Token
Cookieindstillinger
Individuelle priser
Session
Valgt butik
Valutaveksling
Komfortfunktioner
Disse cookies bruges til at gøre shoppingoplevelsen endnu mere tiltalende, for eksempel for at genkende den besøgende.
Stellenbosch, der ligger 50 km øst for Cape Town, betragtes i dag som hovedstaden for vindyrkning i Sydafrika. Skråningerne af Helderberg og Simonsberg er de mest eftertragtede områder til vindyrkning. Med sine granit- og sandstensforældre er de perfekte forudsætninger for vinproduktion. Varme somre og kolde vintre samt "Cape Doctor"-vinden har også en meget gunstig indvirkning på druernes modningsproces.
Druesorter i Sydafrika
De vigtigste røde druesorter er hovedsageligt Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot og den autochtone druesort Pinotage. Derudover er der:
Cinsault
Ruby Cabernet
Cabernet Franc
Pinot Noir
Malbec
Den vigtigste druesort i Sydafrika er dog den hvide druesort, som tegner sig for knap 20 % af det samlede vinareal. Chenin Blanc kaldes også Steen i Sydafrika. Andre vigtige hvide sorter er:
Sultana (en spisedrue, der også anvendes til vinfremstilling)
Colombard
Sauvignon Blanc
Chardonnay
Sémillon
Cape Riesling
Viognier
Fransk vinfremstillingstradition i Cape
Simonsig Wine Estate er tæt forbundet med vinfremstillingens historie i Sydafrika. Denne vingårds rødder går tilbage til 1688, da Jacques Malan, en huguenot fra Sydfrankrig, ankom til Kapstaden og var med til at grundlægge den sydafrikanske vinproduktion. Endelig grundlagde Frans Malan i 1950'erne sin vinmark Simonsig ("Simons View") ved foden af Simonsberg.
Frans Malan var den første vinproducent i Sydafrika, der plantede Chardonnay, og i 1971 producerede han landets første "Champagne" (Kaapse Vonkel) ved hjælp af Champenoise-metoden, og han er en af grundlæggerne af Stellenbosch Wineroute. Ret tidligt begyndte han også at lave nye blandinger af Pinotage og internationale druesorter.
I mellemtiden drives den 210 ha store Simonsig-vinegård af hans tre sønner og er en af de mest kendte og prisbelønnede vinegårde i Kapstaden. I de sidste 10 år har ingen andre end Simonsig modtaget flere medaljer ved den vigtigste nationale smagskonkurrence Veritas.
Debbie Thompson, en ønolog fra Namibia, har i nogle år ydet et afgørende bidrag til dette . Takket være viden og inspiration fra sin mentor Johann Malan vandt hun titlen som "Årets kvindelige vinproducent" i 2005.
VINELLO & Partner har brug for dit samtykke til brug af data, f.eks. for at vise oplysninger om dine interesser. Ved at klikke på OK gives der samtykke. mere