Medaille
Trophy
Medaille
konsultation!
emballage!
forsendelse!
Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en af de store rødvine fra Apulien. Sessantanni Primitivo, den kraftige italienske rødvin fra Apulien, er vinificeret på druer fra over 60 år gamle vinstokke. Den er en fryd med overdådig frugt og vidunderligt krydrede nuancer af kanel, cedertræ og vanilje.
Sessantanni Primitivo di Manduria fra vingården Cantine San Marzano er en uforglemmelig intens rødvin fra Italien med en fyldig krop. Dyb rød i glasset imponerer denne rødvin med en bouquet i flere lag fuld af tørrede blommer, stuvede kirsebær, let tobak, lidt anis og modne vilde bær. Sessantanni er en af vores mest populære vine og begejstrer også vores kunder med sine gode ratings.
Produktion af Sessantanni Primitivo di Manduria
Druerne til denne ædle rødvin kommer fra 60 år gamle vinstokke. De er rodfæstet i fattig, jernoxidrig jord. Det forklarer også navnet, for Sessantanni står for "fra 60-årige".
Resultatet er blandt andet et meget lavere udbytte. Disse knudrede gamle vinstokke af Primitivo-druesorten producerer kun omkring 3000 kg druer pr. hektar om året. Dette naturligt reducerede udbytte giver også mulighed for en særlig høj kvalitet og smag af de enkelte druer. Scirocco, som blæser fra Nordafrika, former klimaet i Cantine San Marzanos vinmarker i det sydlige Italien.
Den bringer tør luft, som gør det svært for svampe, insekter og råd at angribe vinstokkene. Det gør det næsten muligt at dyrke efter økologiske standarder.
Omkring 80% af mosten bliver liggende på skallerne i 18 dage under temperaturkontrol. De resterende 20% af Sessantanni Primitivo di Manduria i 25 dage. Det fører til en optimal ekstraktion i denne vin. Gærene tilhører vinmageren selv. Når Sessantanni Primitivo de Manduria er blevet ekstraheret, lagres den i 12 måneder på træfade. Disse er lavet af fransk og amerikansk eg. Derefter bliver den tappet på flaske.
Smagning af Sessantanni Primitivo di Manduria
Den Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en Primitivo af en enkelt sort. Den fremstår med en dyb rubinrød farve i glasset.
Næsen afslører aromaer af tørrede blommer og kirsebærsyltetøj. Derudover er der antydninger af søde krydderier som nelliker, kanel og vanilje. På tungen er Sessantanni velstruktureret. Den smager fyldigt og kødfuldt med en vidunderlig syre. Den har blide, men alligevel karakterfulde tanniner. I den meget lange eftersmag af denne rødvin kommer krydrede og tobaksnoter igen i forgrunden sammen med bær- og frugtaromaer.
Sessantanni Primitivo di Manduria smager godt til disse retter
Vi anbefaler Sessantanni som en solounderholder. På den måde efterlader den et varigt indtryk uden distraktioner. Ikke desto mindre passer denne Primitivo vidunderligt til braiserede kødretter af okse, lam, vildsvin eller hjort. Samt til ædel, bitter chokolade. Nyd denne vin ved en temperatur på 18 °C.
Udmærkelser til Sessantanni Primitivo
- Luca Maroni: 99 point for 2015
- Gambero Rosso: 3 glas for 2015
- Berlin Wine Trophy: Guld for 2015
- Mundus Vini: Guld for 2013 og 2015
- I Vini di Veronelli: 94 point og 3 stjerner i topkarakter for 2013
- Luca Maroni: 97 point for 2013
Fakta om Sessantanni Primitivo di Manduria
- Fra Apulien
- meget gamle vinstokke
- lang fadlagring
- lavt udbytte
- moderat alkoholindhold afhængigt af årgangen
Ting at vide om Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
- Flere produkter fra Cantine San Marzano
Medaille
Trophy
Medaille