Medaille
Trophy
Medaille
- Dieser topprämierte Rotwein passt vorzüglich zu gebratenen Kalbsleber mit Äpfeln, Zwiebeln und Balsamessigsauce oder Kalbstafelspitz mit Bohnen und Tomaten.
- Ein vielfach ausgezeichneter Rotwein, perfekt als stimmiges Geschenk für gute Freunde.
- Der Sessantanni Primitivo di Manduria ist ein Kundenliebling ❤️
Mere information om Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
Den Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en af de store rødvine fra Apulien. En saftig rødvin fra Italien. Sessantanni Primitivo er vinificeret på druer fra 60 år gamle vinstokke. Den er en fryd med overdådig frugt og vidunderligt krydrede nuancer. Den afslører kanel, cedertræ og vanilje.
Sessantanni Primitivo di Manduria fra vingården Cantine San Marzano er en uforglemmelig intens rødvin fra Italien. Den imponerer med sin fyldige krop. Dyb rød i glasset, imponerer denne rødvin med en rig bouquet. Aromaer af tørrede blommer, stuvede kirsebær, let tobak, lidt anis og modne vilde bær. Sessantanni er en af vores mest populære vine. Den imponerer også vores kunder med sine gode bedømmelser.
Produktion af Sessantanni Primitivo di Manduria
Druerne til denne fine rødvin kommer fra 60 år gamle vinstokke. De har rødder i ufrugtbar, jernoxidrig jord. Det forklarer også navnet, da Sessantanni står for"af tresårige".
Resultatet er blandt andet et meget lavt udbytte. Disse gamle vinstokke af druesorten Primitivo producerer kun omkring 3000 kg druer pr. hektar pr. år. Dette naturligt reducerede udbytte giver også mulighed for en særlig høj kvalitet og smag af de enkelte druer. Scirocco, som blæser fra Nordafrika, kendetegner klimaet for Cantine San Marzano-vinene i det sydlige Italien. Den bringer tør luft med sig, hvilket gør det svært for svampe, insekter og råd at angribe vinstokkene. Det gør det næsten muligt at dyrke efter økologiske standarder.
Omkring 80% af mosten efterlades på skallerne i 18 dage under temperaturkontrol. De resterende 20% af Sessantanni Primitivo di Manduria bliver liggende i 25 dage. Det fører til optimal ekstraktion i denne vin. Gærene tilhører vinmageren selv. Når Sessantanni Primitivo de Manduria DOP er blevet tappet, modnes den i træ i 12 måneder. Det består af fransk og amerikansk eg. Derefter tappes den på flaske.
Smagning af Sessantanni Primitivo di Manduria
Sessantanni Primitivo di Manduria fra Cantine San Marzano er en enkeltsort Primitivo. Den har en dyb rubinrød farve i glasset.
Næsen afslører aromaer af svesker og kirsebærsyltetøj. Der er også antydninger af søde krydderier som nelliker, kanel og vanilje. Sessantanni er velstruktureret på tungen. Den smager fyldigt og kødfuldt med en stor syre. Den har bløde, men alligevel karakterfulde tanniner. Den meget lange eftersmag af denne rødvin afslører igen bær- og frugtaromaer. Krydrede og tobaksnoter træder også frem.
Sessantanni Primitivo di Manduria
Vi anbefaler Sessantanni som en solounderholder. Den efterlader et varigt indtryk uden distraktioner. Ikke desto mindre passer denne primitive vin vidunderligt til retter med braiseret oksekød, lam, vildsvin eller vildt. Samt med fin, bitter chokolade. Nyd denne vin ved en temperatur på 18° C.
Awards for Sessantanni Primitivo
- Luca Maroni: 99 point for 2015
- Gambero Rosso: 3 glas for 2015
- Berliner Wine Trophy: Guld for 2015
- Mundus Vini: Guld for 2013 og 2015
- I Vini di Veronelli: 94 point og 3 stjerner i topkarakter for 2013
- Luca Maroni: 97 point for 2013
Facts about Sessantanni Primitivo di Manduria
- Fra Puglia
- Meget gamle vinstokke
- Lang fadlagring
- Lavt udbytte
- Moderat alkoholindhold afhængigt af årgang
- Flere produkter fra Cantine San Marzano
Ting at vide om Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
Hårde fakta
Medaille
Trophy
Medaille