- Dieser erstklassige Rotwein harmoniert vorzüglich mit Kalbstafelspitz mit Bohnen und Tomaten oder Kalb-Zwiebel-Auflauf
- Seine Herkunft aus dem Piemont macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus einem Kaltklima-Anbaugebiet
- Ein balancierter Rotwein, perfekt unter anderem zum Romantischen Dinner oder zum Kaminabend
emballage!
Mere information om Bussia Barolo DOCG - Prunotto
Med Prunotto Bussia Barolo skænkes en førsteklasses rødvin i glasset. Den har en vidunderlig lys rubinrød farve. Når man slynger vinglasset, kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den hverken er vandig eller sirupsagtig eller likøragtig på glassets vægge. Bouqueten på denne rødvin fra Piemonte imponerer med noter af syren, moreller, blomme og rose. Sporer vi aromaerne videre, tilføjes orientalske krydderier, vanilje og honningkagekrydderi.
På tungen åbner Bussia Barolo fra Prunotto sig vidunderligt aromatisk, frugtig og afbalanceret. Der er tør og rigtig tør. Denne rødvin hører til den sidste gruppe, da den er tappet med kun 1,2 g restsukker. Denne silkebløde, smeltende, fløjlsagtige og tætte rødvin er afbalanceret og har mange facetter på tungen. Takket være den livlige frugtsyre er Bussia Barolo usædvanlig frisk og livlig i munden. Eftersmagen på denne ungdommelige rødvin fra vinområdet Piemonte, eller mere præcist fra Barolo DOCG, er i sidste ende dejlig med en bemærkelsesværdig eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske noter fra den ler- og sanddominerede jordbund.
Vinifikation af Prunotto Bussia Barolo
Den afbalancerede Bussia Barolo fra Italien er en enkeltsortsvin, vinificeret på druesorten Nebbiolo. Druerne vokser under optimale forhold i Piemonte. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af muld, sand og ler. Bussia Barolo er også tydeligt præget af klimaet og Barolo DOCG-dyrkningsstilen. Denne italienske vin kan bogstaveligt talt beskrives som en vin fra den gamle verden, der præsenterer sig som ekstraordinært elegant og kompleks. Det faktum, at Nebbiolo-druerne trives i et ret køligt klima, har også en ubestridelig indflydelse på modningen af druerne. Det resulterer blandt andet i særligt lange og jævne druer og et ret moderat alkoholindhold i vinen. Når druerne til Bussia Barolo er helt modne, høstes de udelukkende med håndkraft uden hjælp fra grove og mindre selektive druehøstere. Efter den manuelle høst transporteres druerne til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de sorteret og forsigtigt knust. Herefter følger gæring i store egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Vinificeringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes. Lagringen på træfade efterfølges af en omfattende flaskelagring, som gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Madsanbefalinger til Prunotto Bussia Barolo
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er den perfekte ledsager til en krydret karryret med lam, rødløg fyldt med couscous og abrikoser eller lammeragout med kikærter og tørrede figner.