• ♥ I øjeblikket 23.134 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!

Dobbelt skridt

(25)

Doppio Passo Primtivo: Frugtagtig, solbeskinnet og dobbelt gærret! Doppio Passo i rød, hvid eller rosé.

Lær mere om Dobbelt skridt
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
TIP!
Fri
9999
Ikke tilgængelig
TIP!
Fri
4.75
(2)
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
76,68 DKK *
0.75 l (102,24 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
9999
2024
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
5.00
(3)
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Sicilien (IT) Sicilien
84,88 DKK *
0.75 l (113,17 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
TIP!
9999
2023
2024
Ikke tilgængelig
TIP!
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
77,78 DKK *
0.75 l (103,71 DKK * / 1 l)
15 % rabat - Sidste flasker!
Spar nu her!
10 % Forårssalg
Forårsagtige priser
Nu søg igennem!
Must-Have Vine!
Disse vine bør du nyde!
Prøvepakker
Nu prøv mangfoldighed & spar!
1
1 - 23 / 23

Doppio Passo - dobbelt fermenteret

Hos VINELLO finder du Doppio Passo rødvin, Doppio Passo rosévin og Doppio Passo hvidvin (Grillo). Du finder Doppio Passo Magnum, Doppio Passo Riserva og mange Doppio Passo fordelspakker. Pakker fra Apulien og Sicilien med underregionerne Salento, Brindisi og Puglia.

Doppio Passo Primitivo i rød, rosé og økologisk

Er du i humør til en rund rødvin eller en frugtagtig let Doppio Passo Rosé? Find ædle Doppio Passo vin og nyd en rund kombination af Primitivo og traditionel fremstilling. Desuden fås Primitivo også som Magnum.

Doppio Passo - for dobbelt holder bedre

Halvøen Salento i det sydlige Apulien

Doppio Passo er en rejse til den solbeskinnede syd del af Italien. Nærmere bestemt til Apulien på halvøen Salento. Et prægende, tørt landskab, beliggende ved ler-, sand- og kalksten, hvor bølgerne fra Middelhavet rammer. Her, mellem hvide huse og azurblåt vand, trives druesorten Primitivo strålende.

Mere frugt i glasset - Doppio Passo vin fra Puglia

Doppio Passo-vine er også en rejse tilbage i fortiden og den traditionsbundne nutid. Den gamle fremstillingsmetode nyder stor popularitet blandt vinproducenter og vinelskere. Doppio Passo står for dobbelt gæring. Den dobbelte gæring forfiner den populære vin med en kraftig aroma og frugt.

Lad dig fortrylle af runde og frugtagtige vine. Vinificeret efter Doppio Passo-metoden. En ægte italiensk klassiker. Vinello tilbyder dig den klassiske Doppio Passo rødvin samt rosé og økologiske og veganske kreationer. Selvfølgelig fra Italiens støvles hæl.

Doppio Passo - den røde klassiker

Doppio Passo Salento

Doppio Passo vine er Primitivo vine - i hvert fald for det meste. Derfor bidrager Primitivo druerne med deres styrker til helheden. Krydrede nuancer af peber, nellike og kanel præger bouquetten. Dertil aromaer af kirsebær, bjørnebær og blomme.

Men gennemgår Primitivo druerne Doppio Passo-metoden, udvikler vinen sig til noget særligt. Meget tættere aroma, mere fylde, mere frugt bestemmer smagen af en Doppio Passo rødvin. Kroppen er rund, med sødlig smeltning. Den forhøjede alkoholprocent stabiliserer sig på 13,5 %. Doppio Passo fremstår med en merkbart blødere struktur og forfører ganen med silkeagtige tanniner. Og i tilfælde af Doppio Passo Riserva Brindisi tilføjes også nuancer fra træmodningen.

Doppio Passo Rosé aka Rosato

Doppio Passo Rosato

Doppio Passo Rosato er en let fornøjelse og stråler til enhver lejlighed. Slap af og nyd letheden og den overdådige frugt. Uanset om spontan eller med stor forventning - denne rosévin står ikke tilbage for rødvinen. Den afslører snarere florale noter, der med den lette syre skaber en frisk oplevelse på ganen. Tag det let og servér Doppio Passo Rosato til grillfesten, til afslapning eller om aftenen med venner.

Doppio Passo Øko og vegansk

Doppio Passo Øko-Primitivo

Traditionel fremstilling og innovativ ånd forenes i Doppio Passo Øko Primitivo og Riserva Brindisi. Med økologisk dyrkning i vinmarken og fravær af animalske klaringsmidler i vinkælderen beskyttes miljøet.

Med hver slurk udtrykker de økologisk producerede vine intens frugt og cremede smelt. Akkompagneret af aromaer af bjørnebær og surkirsebær. Lette ristede noter sniger sig ind i den fyldige smag. Det er typisk for den anden gæring af Doppio Passo-metoden. Nyd bæredygtig vin let, køb Doppio Passo Øko Primitivo nemt hos VINELLO.

Hvad betyder Doppio Passo? En metode til to gæringer

Doppio Passo kan oversættes til dansk som "Dobbelt-gang". Det beskriver en helt særlig metode

    • en del af druerne til Doppio Passo Primitivo høstes i anden halvdel af august
    • dette bearbejdes efter den klassiske metode til rødvin. Gæringen ved maks. 28 °C varer mindst 15 dage
    • tre til fire uger efter den første høst høstes nu også de resterende druer
    • de har i det solrige klima i Apulien allerede mistet meget væske og koncentreret deres aromaer
    • også disse allerede godt udtørrede druer gærer
    • er denne proces afsluttet, kommer rødvinen fra første gang på pomacen fra den anden
    • dette igangsætter en yderligere gæring, hvor farve- og aromastofferne fra skallerne udtrækkes
    • vinen vinder i krop og kompleksitet, og Doppio Passo-vinen er født

Vil du have en fornemmelse af den enorme varme og solskin i regionen Salento i Apulien? Så anbefales du den spændende rejse af vinjournalisten og vinproducenten Dirk Würtz. På sporet af Primitivo & Co. drog han for Stern til det sydlige Italien.

Ripasso og Appassimento

Ved siden af Doppio Passo "metoden" har italienske vinproducenter også forsøgt sig med andre metoder. Og for det meste har de også fejret store successer med det. I Veneto for eksempel vinificeres Valpolicella Classico ved hjælp af Ripasso-metoden, oversat til dansk som gentagelse. Her tilføjes den pressede pomace fra Amarone til den færdige vin. En anden gæring finder sted. Den resterende sukker fra pomacen omdannes til alkohol. Sådan forfiner den vinen med mere aroma, tanniner og struktur. Når vinen er færdigfermenteret, filtreres den og tappes på flasker. Her modnes vinen i mindst 6 måneder.

Appassimento-metoden er også en metode til vinfremstilling, der især bruges i Veneto. Her tørres druerne på godt ventilerede loftsrum eller i fri luft over uger og måneder. Under rosineringsprocessen mister druerne væske og koncentrerer sukkerindholdet.

Den vigtigste druesort i Doppio Passo er Primitivo (... er Zinfandel, er Crljenak Kastelanski, er kendt fra her til der.)

Doppio Passo vine fremstilles for det meste af druesorten Primitivo. Derudover bruges der dog også nogle gange Negroamaro og Malvasia Nera. Sådan eksempelvis i Doppio Passo Riserva Brindisi. Alligevel anses den i Apulien hjemmehørende Primitivo for at være den førende druesort i Doppio Passo metoden.

Navnet Primitivo går tilbage til Francesco Filippo Indelicati, en præst, der i det 18. århundrede beskæftigede sig med druesorten. Han erkendte fordelene ved de tidligt modnende vinstokke i forhold til andre. Han kaldte dem Primativus, den tidligste modning. Siden spredte Primitivo sig i Apulien, indtil den også fandt vej til Amerika som Zinfandel. Navneændringen skyldes sandsynligvis en fejl ved mærkningen af varerne. Først i 1967 kunne forbindelsen mellem Primitivo og den i Amerika yderst populære druesort Zinfandel etableres. Bevidnet af Austin Goheen, ekspert fra det amerikanske landbrugsministerium og professor ved University of California.

Primitivo druer på vinstokken

Længe blev Primitivo anset for at være en autochton druesort i Syditalien. Her dyrkes den på få hektarer karg og tør jord i mere end 250 år. I Amerika gjorde en drue ved navn Zinfandel sig især bemærket under forbuddet. Men hverken Italien eller Amerika betragtes i dag som den sande hjemland for druesorten.

Jakten på oprindelsen fandt en foreløbig afslutning i det kroatisk-ungarske grænseområde Crljenak. Her er Primitivo kendt som Crljenak Kaštelanski, som igen er identisk med den i det 15. århundrede kendte druesort Pribidrag. En yderligere forgrening af oprindelsen er desuden sandsynlig, men ikke dokumenteret indtil videre.

Kun når det kommer til den optimale beliggenhed for Primitivo er ampelograferne enige. Apulien, med sit tørre klima og leret-sandede jorde, giver druesorten ideelle betingelser.

Doppio Passo Primitivo køb online til gode priser

De bedste Doppio Passo vine, tørre eller halvtørre, står klar til dig hos VINELLO. De tilbyder rund og frugtagtig nydelse. Tætte rødvine, sprudlende rosévine eller økologiske Doppio Passo vine. I vores vinhandel finder du et fint udvalg, inklusive enkelte flasker, fordelagtige pakker og store Magnumflasker. Bestil Doppio Passo Primitivo vine til gode priser online. Drage fordel af en klimaneutral og sikkert pakket levering, hvor du ønsker. Talrige betalingsmuligheder står til din rådighed. Oplev også fantastiske Doppio Passo Primitivo tilbud, som vores fordel og prøvepakker. Ønsker du at vide mere om Doppio Passo vine eller har særlige ønsker? Kontakt vores sommeliers på 0049 351 469 256 55 og lad dig inspirere. Vinens verden, fra Apulien til Zinfandel - alt i Doppio Passo, alt hos VINELLO.

Ting at vide om Dobbelt skridt
Was ist Doppio Passo?
Doppio Passo ist eine geschützte Wein-Marke der Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A., Fossalta di Piave (VE), IT und der Rotkäppchen - Mumm Sektkellereien GmbH, 06632 Freyburg, DE. Doppio Passo ist ein Wein aus Apulien (Rotwein und Rosato). Er wird in zwei Durchgängen geerntet, einmal in Vollreife und zu einem späteren Zeitpunkt. Doppio Passo Weißwein wird in Sizilien aus der Rebsorte Grillo hergestellt. Doppio Passo ist kein Herstellungsverfahren oder Qualitätsbezeichnung für Wein.
Wie lange lässt sich ein Doppio Passo Primitivo Wein lagern?
Ein Doppio Passo Rotwein ist grundsätzlich lange lagerfähig. Ab Zeitpunkt der Abfüllung ist eine Lagerung von 7 bis 8 Jahren problemlos möglich. Die Lagerung muss fachgerecht (kühl, dunkel, Temperatur beständig) erfolgen. Eine Doppio Passo Riserva übersteht gar ein Jahrzehnt im Weinkeller. Daher sind auch die 1,5 Liter Magnums eine lohnende Investition. Das größere Volumen lässt den Wein langsamer und gleichmäßiger reifen. Einzig die Doppio Passo Rosato Weine sollten jung getrunken werden. Sie halten sich etwa 2 bis 3 Jahre im Keller.
Welche Rebsorten sind im Doppio Passo enthalten?
Doppio Passo Rotweine sind fast ausschließlich reinsortige Primitivo-Weine. Gelegentlich finden sich aber auch Negroamaro und Malvasia Nera in der Cuvée mit ein.
Zu welchen Speisen passt ein Doppio Passo Primitivo?
Das fruchtige und wohl strukturierte Bouquet eines Doppio Passo Weins harmoniert besonders mit Gegrilltem und dunklem Fleisch. Auch Pasta mit rotem Fleisch und Pilzen sowie Lamm-Schaschlik passen perfekt zu diesem Rotwein. Doppio Passo Rosé tendiert hingegen eher zu Meeresfrüchten und Fisch. Ob Rosé oder Rot, trocken oder halbtrocken - die Weine aus Apulien gelten auch solo als absoluter Genuss.
Wo liegt die ideale Trinktemperatur einer Doppio Passo Primitivo?
Die optimale Trinktemperatur eines Doppio Passo Rotwein liegt zwischen 15 und 18° C, während der Rosato zwischen 9 und 12° C sein volles Potential entfaltet.
OP