♥ I øjeblikket 15 636 vine kun til dig! ♥
Personlig rådgivning!
Sikker emballage!
Pålidelig forsendelse!

Lambrusco vine

(24)

Lambrusco er en meget gammel, rød druefamilie, der er hjemmehørende i Italien. Det menes, at denne rødvin allerede blev dyrket i etruskiske tider. Lambrusco vinfamilien omfatter over 60 sorter, hvoraf de bedst kendte repræsentanter er Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa og Lambrusco Sorbara.

Lær mere om Lambrusco vine
Luk filtre
fra til
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Ingen resultater fundet!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rødvin Rødvin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende vin Mousserende vin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende vin Mousserende vin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Rødvin Rødvin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Rødvin Rødvin Mousserende vin
Tør - dry - sec Tør - dry - sec
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Salg
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Salg
Rødvin Rødvin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite
Rødvin Rødvin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
bio bio
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
bio bio
Mousserende vin Mousserende vin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Rødvin Rødvin Mousserende vin
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
bio bio
vegan vegan
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
bio bio
vegan vegan
Mousserende vin Mousserende vin
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Rødvin Rødvin
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
2022
Mousserende vin Mousserende vin
brut - bruto brut - bruto
Italien Italien
Veneto (IT) Veneto
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
2022
Rødvin Rødvin
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
2020
Rødvin Rødvin Mousserende vin
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
2020
Rødvin Rødvin Mousserende vin
Tør Tør
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
2020
Rødvin Rødvin Mousserende vin
Tør Tør
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
-
2022
Rødvin Rødvin Mousserende vin
Tør - dry - sec Tør - dry - sec
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Hvidvin Hvidvin Mousserende vin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rødvin Rødvin
Halvsød Halvsød
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
Salg
TIP!
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien
Salg
TIP!

Perler i glasset: Fascinationen ved Lambrusco-vinen

Lambrusco - et navn, der får vinelskeres hjerter til at slå hurtigere. Denne boblende italienske vin er blevet synonym med forfriskende, men sofistikeret nydelse. Med sin livlige kulsyre, rige historie og brede vifte af smagsnuancer nyder Lambrusco popularitet over hele verden. Lad os dykke ned i denne fantastiske vins verden og afsløre, hvad der gør den så speciel.

Lambrusco er en meget gammel, rød druesort, der stammer fra Italien. Man mener, at denne rødvin allerede blev dyrket på etruskernes tid. Der findes over 60 sorter i Lambrusco-familien. De mest kendte repræsentanter er sorterne Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa og Lambrusco Sorbara.

Lambrusco fra Emilia-Romagna

Det vinmarksareal, der er beplantet med Lambrusco-vinstokke i Italien, er på over 10.000 hektar. Lambrusco dyrkes hovedsageligt i vinregionen Emilia-Romagna. Men denne italienske rødvin dyrkes også i Lombardiet, Puglia, Sicilien og Piemonte.

Oprindelse og mangfoldighed: en rejse gennem Emilias vinmarker

Historie og oprindelse

Lambrusco-vinens historie går tilbage til det gamle Rom, hvor de første spor af druesorten blev fundet. Oprindeligt kommer Lambrusco fra Emilia-Romagna-regionen i det nordlige Italien. Mere præcist fra provinserne Modena, Reggio Emilia og Parma. Kombinationen af klima, jordbund og tradition gør Emilia-Romagna til det ideelle sted for Lambrusco-dyrkning.

De forskellige sorter af Lambrusco

Forskellige druesorter er samlet under navnet "Lambrusco". De har hver især subtile forskelle i aroma, farve og smag. Her er nogle af de mest kendte Lambrusco-sorter:

  1. Lambruscodi Sorbara: Let, blomsteragtig og forfriskende, ofte med en lys farve.
  2. LambruscoSalamino: Intens, frugtagtig smag med en dyb rubinrød farve.
  3. LambruscoGrasparossa: Kraftig og fyldig, med en dyb farve og noter af bær.
  4. Lambrusco Reggiano: Tør og elegant vin, ofte lagret i længere tid.

En fest for sanserne: aromaer og nydelse

Kunsten at perlage

Lambruscoens kendetegn er uden tvivl dens sprudlende natur. Perlagen, eller den fine kulsyre, giver vinen friskhed og livlighed. Det gør Lambrusco til et ideelt valg til sociale lejligheder og varme sommerdage.

Lambrusco i et glas

Forskellige aromaer og smagsnuancer

Lambrusco overrasker med en bred vifte af aromaer. Fra friske røde frugter som kirsebær og jordbær til subtile noter af blomster og krydderier. Hver slurk afslører en ny facet. Afhængig af sorten og produktionsstilen kan smagen variere fra tør og forfriskende til halvtør eller endda sød.

Perfekte parringer: Kulinariske eventyr med Lambrusco

Traditionelt italiensk køkken

Lambrusco er ikke bare en vin, men en kulinarisk oplevelse. I Italien serveres den ofte til klassiske retter som parmaskinke, lasagne, pizza og antipasti. Den livlige syre og de frugtagtige aromaer skaber en harmonisk balance og forstærker madens smag.

International kreativitet

Væk fra Italien åbner Lambrusco op for kreative kombinationer. Fra burgermiddage til køkkener som det asiatiske eller mexicanske. Lambruscos alsidighed giver dig mulighed for at krydse smagsgrænser og opdage nye horisonter af nydelse.

Lambrusco: en mousserende rødvin

I Italien bruges Lambrusco-druer hovedsageligt til at producere mousserende, frugtagtige rød- og rosévine (= Lambrusco Frizzante). For nogen tid siden var disse Lambrusco Frizzante stadig masseproducerede. De kunne ikke mangle som hverdagsdrik på nogen italiensk restaurant. I dag bliver kvaliteterne ved den traditionelle Lambrusco-vin i stigende grad værdsat igen.

Fra tør til sød

Denne vin er relativt tør og har en typisk frugtig-bitter smag. Derfor er den traditionelle Lambrusco-dyrkning i stand til at levere topvine, der harmonerer rigtig godt med det lokale køkken. Sådanne italienske vine tilbydes af mindre vinproducenter under navnene Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara og Lambrusco di Salamino di Santa Croce. Lambrusco-druer bruges dog ikke kun til at producere mousserende vine, men også lækre stille vine.

Intens farve og lav alkohol

Lambrusco-vine er kendetegnet ved deres intense røde farve og lave alkoholindhold. I henhold til DOC-reglerne må den ikke overstige 10,5 volumenprocent. De dufter af kirsebær og jordbær og har et lavt indhold af tannin. De har en forfriskende syre og smager let bittert.

Nogle gange tør, nogle gange sød, men næsten altid mousserende

Om den er rød, hvid eller rosé - Lambrusco findes i alle farver. I 99 ud af 100 tilfælde er det en mousserende vin, der præsenterer sig tør eller sød. Lambrusco er især berømt for det sidste. Et synonym for det søde liv, dolce vita. Velsmagende, ukompliceret og uden dikkedarer. De friske Lambrusco-vine er den perfekte ledsager til solrige dage i en liggestol under en parasol.

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco og Fragolino - det er to vidunderlige vine. Den mousserende, frugtige duo fra Italien byder på lige sødmefuld nydelse til alle lejligheder. Begge mousserende vine kommer fra vinmarkerne omkring Modena - en tilfældighed? Næppe. De lokale vinbønder ved, hvordan man fejrer livet. Så hvis du kan lide Fragolino, kan du ikke gå galt i byen med Lambrusco.

Lambrusco-flaske

DOP-områderne for Lambrusco-vin fra Modena

Omkring byen Modena er dyrkningsområdet for Lambrusco opdelt i fire DOP-regioner. Hver med sit eget terroir, hver med typiske sorter af Lambrusco-druen.

  • Sorbara: Lambrusco fra BOB Sorbara er vinificeret på druesorten Lambrusco di Sorbana af samme navn. Sorten giver kun et lavt udbytte, hvilket gør vinene til en eftertragtet sjældenhed. Vinstokkene er plantet på den løse og sandede alluviale jord mellem floderne Secchia og Panaro.

  • Salamino di Santa Croce: Nord for Modena ligger landsbyen Capri. Herfra har Lambrusco-druen spredt sig til hele det omkringliggende landskab. De lokale vinbønder fokuserer primært på sorten Lambrusco Salamino, som giver et stort udbytte. Ifølge DOP-retningslinjerne kan andre Lambrusco-sorter og Fortana, såkaldt Uva d'Oro, også anvendes i mindre omfang. På det frugtbare lavland med sand, silt og ler produceres rubinrøde Lambrusco-vine med violette refleksioner. På tungen er vinen frisk, frugtagtig og let syrlig. Perfekt til det emilianske køkken, som byder på lækker pasta og stege.

  • Modena: Lambrusco di Modena er baseret på alle Lambrusco-druesorter, der dyrkes inden for bygrænsen. Denne cuvée blev allerede skabt i midten af det 18. århundrede og har ikke mistet noget af sin kvalitet den dag i dag.

  • Grasparossa di Castelvetro: Lambrusco Grasparossa vinstokkene trives fra de tørre områder i bakkerne til lavlandet. Takket være jordbundens mangfoldighed udvikler Lambrusco Grasparossa di Castelvetro sig til en struktureret og fyldig mousserende vin.

Konklusion: En mousserende arv i den italienske vinverden

Lambrusco-vin har formået at etablere sig som en fascinerende vinmulighed gennem århundreder. Dens sprudlende natur, aromatiske mangfoldighed og kulinariske alsidighed gør den til en ledsager ved mange lejligheder. Uanset om det er som et traditionelt italiensk supplement eller som en innovativ vin for moderne kendere. Lambrusco er stadig en perle i vinens verden. Oplev magien i denne boblende kreation, og fordyb dig i et uforligneligt øjeblik af nydelse.

I vores vinbutik finder du et bredt udvalg af Lambrusco-vine.

Ting at vide om Lambrusco
Welches Glas benutzt man zu Lambrusco?
Das richtige Weinglas für Lambrusco ist durchaus ein größerer Weißweinkelch.
Warum perlt Lambrusco?
Lambrusco durchläuft einen zweiten Gärprozess mit unvergorenem Most in einem Druckbehälter bei 2,5 bar. Dadurch bereichert sich der Wein an Kohlensäure und wird zum Perlwein. Alternativ durchläuft der Wein eine Flaschengärung, wie es beispielsweise traditionell beim Crémant oder auch Champagner geschieht.
Wie schmeckt Lambrusco?
Der typische Geschmack von Lambrusco ist fruchtig und etwas bitter mit einer erfrischenden Säure. Zudem legt sich auf die meisten Lambrusco Perlweine eine leichte Süße. Allerdings gibt es über 20 verschiedenen Lambrusco-Rebsorten und somit auch viele verschiedenen Aromen, die ein Lambrusco äußern kann. Nicht selten zeigt der Perlwein florale und fruchtige Noten nach Kirsche, Erdbeere, Veilchen, Himbeere und Brombeere.
Ist in Lambrusco Kohlensäure?
Lambrusco beinhaltet Kohlensäure, die sich entweder durch die zweite Gärung im Druckbehälter oder per Flaschengärung entwickelt.
Wo kommt Lambrusco her?
Der eigentliche Ursprung des Lambruscos ist ungewiss. Heute ist vor allem die nord-italienische Region Emilia-Romagna bekannt für den Anbau der beliebtesten Lambrusco Rebsorten. So wachsen um die Städte Modena, Reggio Emilia und Sorbara die Sorten Grasparossa, Salamino und Lambrusco di Sorbara. Diese sind besonders im lokalen Umfeld sehr beliebt.
Ist Lambrusco lieblich?
Ob ein Lambrusco lieblich oder trocken vinifiziert wird, entscheidet der Winzer. Ganz nach den Wünschen der Klientel kann er die Gärung durch einen Kälteschock stoppen. Je nachdem, wann die Gärung gestoppt wurde, hat der Perlwein viel oder wenig Restzucker. So entsteht entweder ein trockener oder lieblicher Lambrusco. Allerdings werden die italienischen Perlweine in der Regel trocken ausgebaut.
Wie trinkt man Lambrusco?
Lambrusco sollte jung getrunken werden. Die ideale Trinktemperatur liegt zwischen 13 und 14 °C. Der fruchtig-spritzige Perlwein zeigt besonders im Sommer seine Stärken. Er bietet sich auch als Bestandteil in erfrischenden Cocktails an.
OP OP
OP