• ♥ I øjeblikket 24.142 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!

Sangiovese (726)

En rødvin, der næppe kan overgås i mangfoldighed, og alligevel et symbol på italiensk Vino Rosso i én sammenhæng: Sangiovese. Den vigtigste sort af italienske rødvine anbefaler sig med sin fyldige frugtagtige smag og elegante struktur som grundlag for de fineste vinkompositioner. Supertuscans, Brunello, Chianti.

Lær mere om Sangiovese
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
9999
2017
Ikke tilgængelig
tør tør
Italien Italien
Toscana (IT) Toscana
608,38 DKK *
1.5 l (405,59 DKK * / 1 l)

Leveringstid ca. 3-5 arbejdsdage

Ikke tilgængelig
NY
Team tip
biodynamisk biodynamisk
veganer veganer
9999
2022
Ikke tilgængelig
NY
Team tip
biodynamisk biodynamisk
veganer veganer
tør tør
Italien Italien
Toscana (IT) Toscana
203,88 DKK *
0.75 l (271,84 DKK * / 1 l)

Leveringstid ca. 5-7 arbejdsdage

Ikke tilgængelig
Spar 5 %, køb 12!
9999
NV
Ikke tilgængelig
Spar 5 %, køb 12!
5.00
(2)
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Toscana (IT) Toscana
101,48 DKK *
0.75 l (135,31 DKK * / 1 l)

Leveringstid ca. 3-5 arbejdsdage

15 % rabat - Sidste flasker!
Spar nu her!
❄️ 10 % vinterudsalg ❄️ vinterpriser
Nu søg igennem!
Must-Have Vine!
Disse vine bør du nyde!
Prøvepakker
Nu prøv mangfoldighed & spar!

Varietà Italiano - Sangiovese

Sangiovese er en kraftfuld druesort, for alle, for dig, for os alle. Uanset om det er som blød bordvin eller overdådig topvin. Find ren italiensk Sangiovese rødvin eller en harmonisk cuvée hos VINELLO, din vinforhandler for purpurrøde variationer.

Blodet fra Jupiter

Sangiovese, sanguis juvis, blodet fra Jupiter. Blod der strømmer i hver italiener, fra Apulien til Toscana. Ingen anden rødvin har højere status, ingen anden vin bliver så udtømmende og ædelt vinificeret. På over 100.000 hektar pryder de kødfulde druer bakkekæderne. Sangiovese er hoveddruesorten i Italien, da man hurtigt har indset, hvilket potentiale der ligger i druesorten. Som grundlag for de mest kendte vine, er den runde rødvin førende for en række kreationer. Den uden tvivl mest kendte cuvée er Chianti. Den meget frugtige vin blandes med et skud Canaiolo for den mørke farve. Afhængigt af vintypen er der mindst 70 % Sangiovese i den elegante krop. Det er nok til at understrege betydningen af Sangiovese-vinen. Det alene gør dog ikke retten til rødvinen retfærdighed. Som solist bærer den italienske vin en unik karakter, som den lover med sin teglrøde krop.

Sangiovese vin-smag

Så mangfoldig som Sangiovese-vinen er, så mangfoldig er dens karakter også. Mens unge vine afslører noter af kirsebær, bær og blomsteragtige nuancer af iris og violer, udtrykker de ældre, fadlagrede, italienske rødvine sig med et bouquet af blommer, brombær, skovbund, tobaks- og lædernoter. Den grundlæggende tørre rødvin glimter lys rød i glasset og har en udtalt struktur med et højt syre- og tanninindhold. Sangiovese er typisk tør, men findes også som rosé, mousserende vin og dessertvin. En traube, mange muligheder. Også en grund til, at Sangiovese ofte vælges som blandingspartner.

Der findes mange sådanne cuvéer. Chianti Classico med mindst 80 % Sangiovese, Chianti DOCG, Vino Nobile og Rosso Montepulciano indeholder mindst 70 %, men også ren druesort-varianter som Brunello eller Rosso di Montalcino imponerer som absolutte spidsvine. De innovative skatte fra Toscana må naturligvis ikke mangle i en opregning af kvalitetsvine. Supertoscans, med en stærk indflydelse fra fransk vinkunst, er primært forenet med den dybrøde Merlot samt Cabernet Sauvignon. De bedste vinegenskaber fra traditionelle rødvine kombineres - og samtidig skaber de en unik feriefølelse i glasset.

Arven fra etruskerne - Sangioveses oprindelse

Hvor Sangiovese oprindeligt stammer fra, er indtil i dag ikke dokumenteret. Mange små landdistrikter hævder at kende oprindelsen. Man har endnu ikke kunnet bevise noget. Formodninger tyder men på, at etruskerne allerede dyrkede Sangiovese. Man regner derfor med, at det er en autochthon druesort fra Italien.

Længe blev der også skelnet mellem Sangiovese grosso og Sangiovese piccolo, da druerne i forskellige steder var store og små. Da vinbønder begyndte at plante de små druer i områder med store druer, opdagede man hurtigt, at det var den samme druesort. De små druer voksede store.

Sangiovese har allerede været at finde overalt i Italien i århundreder. Kerneområderne er Toscana og delvis også Emilia-Romagna og Marche. Uden for Italien er de australske rødvine anbefalelsesværdige. Sangiovese nyder kultstatus her.

Vores Sangiovese vin-anbefaling

  • Avi Sangiovese di Romagna Superiore Riserva DOC - San Patrignano

Ren druesort, mørkerød, med karakteristisk violette aroma. Avi Sangiovese di Romagna Superiore Riserva DOC imponerer med fuldmoden smag og tæt struktur. Det frugtagtige bouquet af intense bær og krydrede noter af nelliker, muskat og cedertræ gør denne fadlagrede rødvin til en harmonisk smagsoplevelse.

  • Chianti DOCG 1,0 l - Villa Albinoni

En Chianti DOCG, typisk frugtig og blød. Mangfoldige bæraromaer forenes med en behagelig syre. De på tørre, lerede og kalkholdige jorde voksede vinstokke, der efter en selektiv høst, omhyggeligt afstilkes af vinbønderne fra Villa Albinoni og kontrolleret gæres i ståltank. En ædel Chianti rødvin til en rimelig pris - En fin spidsvin til at nyde.

Viden om Sangiovese

Hvad er Sangiovese?

Sangiovese er en italiensk druesort, der især dyrkes i Toscana. Rødvinen tjener som grundlag for mange cuvéer og leverer kompositionerne frugt og et højt syre- og tanninindhold. Navnet Sangiovese, også kaldet Brunello, Calabrese, Montepulciano eller Prugnolo, refererer til det latinske udtryk sanguis jovis, hvilket kan oversættes til blodet fra Jupiter.

Hvordan opbevarer man Sangiovese-vin?

Rødvin opbevares generelt køligt, mørkt og liggende. Store temperaturomsvig bør undgås. Sangiovese egner sig fremragende til langtidsopevaring. Varianterne Supertuscan eller Brunello kan opbevares i op til 20 år. En Chianti 3-4 år, og Vino Nobile endda 5-8 år.

Hvor længe holder en åbnet flaske Sangiovese?

Når flasken er lukket med proppen igen og placeret i køleskabet, holder Sangiovese sig op til 5 dage efter åbning. Man bør undgå kontakt med ilt så meget som muligt. Det betyder jo jo tommere flasken er, desto kortere holder vinen. Med en vinpumpe kan man fjerne ilten fra flasken, men simpelthen at hælde den over i en mindre beholder fungerer også, for at opbevare åbnede vin længere.

Hvad passer til Sangiovese rødvin?

Passer til pasta, pizza og hele det italienske køkken og middelhavsretter.

Hvordan drikker man Sangiovese?

Nyd din Sangiovese rødvin ved en driketemperatur på 16°C for at udnytte det fulde potentiale.

Køb Sangiovese online hos VINELLO

Superlativet fra Italien ankommer nu også hurtigt og sikkert til dig derhjemme. Bestil din favorit på Vinello.dk og drag fordel af Vinello-garantien. Vi gør alt for at den fine smag også kommer til dig. For vin er en nydelse; så nyd din vin - vi tager os af resten. At købe Sangiovese online er nemt og bekymringsfrit, når du vælger spidsvine fra vores sortiment. Sangiovese bringer feriefølelsen i dit glas - og din vinhandel VINELLO leverer den til dig.

OP