• ♥ I øjeblikket 23.135 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!

Appassimento vine

(76)

Appassimento er en italiensk proces, der bruges til at fremstille fyldige og saftige vine. Ved Appassimento, også kaldet Passito, tørres friske og sunde druer på halmmåtter og presses først derefter.

Lær mere om Appassimento vine
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
Top pris glæde
9999
2023
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
Top pris glæde
4.40
(6)
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Sicilien (IT) Sicilien
83,38 DKK *
0.75 l (111,17 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
TIP!
9999
2022
Ikke tilgængelig
TIP!
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Veneto (IT) Veneto
77,78 DKK *
0.75 l (103,71 DKK * / 1 l)
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
9999
2022
Ikke tilgængelig
TIP!
Team tip
Halvtør Halvtør
Italien Italien
Sicilien (IT) Sicilien
77,78 DKK *
0.75 l (103,71 DKK * / 1 l)
15 % rabat - Sidste flasker!
Spar nu her!
10 % Forårssalg
Forårsagtige priser
Nu søg igennem!
Must-Have Vine!
Disse vine bør du nyde!
Prøvepakker
Nu prøv mangfoldighed & spar!
1
2 3
1 - 25 / 74

Appassimento-metoden

Appassimento-metoden

Den, der har prøvet en rosine, ved om den koncentrerede kraft af vindruen. Med Appassimento-metoden lykkes det italienske vinproducenter at overføre denne koncentration til vine. Først bliver omhyggeligt plukkede og sunde druer spredt ud på store halvmåtter. Uanset om det er i frisk luft eller på tørre loftsrum - her ligger druerne i uger eller endda måneder. "Rosineringen" afbrydes kun af lejlighedsvis omvending for at forhindre skimmel. I løbet af ugerne tørrer druerne, og vandet forsvinder. Op til 50 % af druernes vægt går tabt. Hvad der er tilbage, er sukker og koncentrerede aromaer. Når den ønskede sødme er opnået, går selve vinificeringen i gang. 

Appassimento-vine bliver ofte lagret i egetræsfade og fremstår fyldige samt kraftfulde, med overvældende aromaer af kirsebær, blomme og krydderier. 

Doppio Passo, Ripasso, Appassimento - italienske fremstillingsmetoder

Appassimento er kun en metode til drueforberedelse i Italien og må ikke forveksles med Ripasso eller Doppio Passo. 

  • Apassimento: flere ugers tørretid for druerne på halm- eller træmåtter
  • Ripasso: anden gæring på drueskallerne ved tilsætning af ung gærende vin
  • Doppio Passo: en cuvée af en ung vin og en sen høst fra de samme vinstokke 

Kendte Appassimento-vine

En af de mest kendte Appassimento-vine er uden tvivl Amarone della Valpolicella fra Venetien. Her har man anvendt metoden siden det 2. århundrede før Kristus, hvis man skal tro optegnelserne fra den puniske forfatter Mago. Amarone della Valpolicella DOCG kræver, at vindruerne rosinieres i mindst 2 måneder pr. Passito. Resultatet er værd at smage. En yderst silkeagtig rødvin med kraftige aromaer og høj alkoholindhold gør Amarone della Valpolicella til en af de bedste vine for fans af italienske rødvine.

Udover de fyldige rødvine anvender vinproducenter Appassimento også til vinificering af søde vine som Vin Santo eller Recioto. 

Metoden er desuden ikke underlagt nogen lokal begrænsning. For eksempel gennemgår Vin de Paille i Frankrig en lignende proces. Også i Sydtyrol og Schweiz findes der silkeagtige "halmvine" kaldet Flêtri.

Ting at vide om Appassimento
Was bedeutet Appassimento?
Appassimento ist ein Verfahren, bei dem gesunde Weintrauben auf einer Stroh- oder Holzmatte ausgebreitet werden, um sie zu trocknen. Dadurch ergeben sich konzentrierte Aromen und Zucker in der Traube.
Was ist ein Appassimento Wein?
Weine nach der Appassimento-Methode entstehen aus getrockneten oder rosinierten Weintrauben. Dadurch wird der Wein sehr samtig und vollmundig. Ein Appassimento Wein zeichnet sich zudem durch herrliche Aromen nach Kirsche und Pflaume aus. Die Weine werden meist im Holz ausgebaut und gehören zu den besten Rotweinen aus Italien.
OP