Mere information om Pinot Noir Alto Adige DOC - Cantina Andrian
Pinot Noir Alto Adige fra Cantina Andrian i Trentino-Alto Adige præsenterer en lys, lys rød farve i glasset. Efter den første slynge kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den hverken er vandig eller sirupsagtig eller likøragtig på glassets vægge. I glasset viser denne rødvin fra Cantina Andrian aromaer af svesker, hindbær og jordbær, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Denne rødvin fra Cantina Andrian er til vinkendere, der foretrækker 0,0 gram restsukker i deres vin. Pinot Noir Alto Adige kommer meget tæt på dette, da den er vinificeret med kun 1,8 gram restsukker. På tungen er denne velafbalancerede rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. Pinot Noir Alto Adige er fantastisk frisk og livlig i munden takket være den livlige frugtsyre. I eftersmagen begejstrer denne ungdommelige vin fra vindistriktet Trentino-Alto Adige endelig med sin bemærkelsesværdige længde. Der er igen antydninger af jordbær og hindbær. Mineralske noter fra den kalkstensdominerede jordbund tilføjes til afslutningen.
Vinifikation af Pinot Noir Alto Adige fra Cantina Andrian
Grundlaget for den afbalancerede Pinot Noir Alto Adige fra Trentino-Alto Adige er druer fra Pinot Noir-druesorten. Druerne vokser under optimale forhold i Trentino-Alto Adige. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i kalkstensjorden. Pinot Noir Alto Adige er en vin fra den gamle verden helt igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter høsten bliver druerne hurtigt transporteret til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæringen i små træfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres den elegante Pinot Noir Alto Adige i yderligere 6 måneder på egetræsfade.
Madsanbefalinger til Pinot Noir Alto Adige fra Cantina Andrian
Nyd gerne denne rødvin fra Italien ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til lammeragout med kikærter og tørrede figner, kålroulader eller grøntsagsgryde med pesto.
Madsanbefalinger til Pinot Noir Alto Adige fra Cantina Andrian
Nyd gerne denne rødvin fra Italien ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til lammeragout med kikærter og tørrede figner, kålroulader eller grøntsagsgryde med pesto.
- Flere produkter fra Cantina Andrian