- Denne druesortrene rødvin harmonerer fremragende med stegt kalvelæbe med æbler, løg og balsamicosauce eller ossobuco
- Modningen i rustfrit stål og store fade gør denne italienske rødvin særligt frisk og ligeud
- En ideal rødvin, fremragende blandt andet til et romantisk middag
emballage!
Mere information om Pinot Nero - Vallarom
Den elegante Pinot Nero fra Vallarom-huset skvulper i glasset med en klar lys rød farve. Den første duft af Pinot Nero afslører noter af ribs, blåbær, brombær og surkirsebær. Bouquetens frugtagtige noter får følgeskab af fadlagringsnoter som solbær, bittermandel og sorte kirsebær.
På tungen åbner Pinot Nero fra Vallarom vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne velafbalancerede rødvin kendetegnet ved en utrolig silkeagtig og kødfuld tekstur. Eftersmagen på denne rødvin fra vindistriktet Trentino-Alto Adige, nærmere bestemt fra Trentino DOC, henrykker til sidst med en smuk efterklang. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den kalkstensdominerede jordbund.
Vinifikation af Pinot Nero fra Vallarom
Den afbalancerede Pinot Nero fra Italien er en enkeltmarksvin, økologisk vinificeret af druesorten Pinot Noir. I Trentino-Alto Adige vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på kalkstensjord. Efter druehøsten bliver druerne hurtigt bragt til pressehuset. Her udvælges de og deles omhyggeligt. Herefter følger gæring i rustfri ståltanke og stort træ ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, kan Pinot Nero fortsætte med at harmonisere på det fine gær i 12 måneder.
Serveringsforslag til Pinot Nero fra Vallarom
Denne italienske rødvin nydes bedst ved en tempereret temperatur på 15 - 18°C. Den er perfekt som ledsager til kogt kalvekød med bønner og tomater, andebryst med sukkerærter eller stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce.
- Flere produkter fra Vallarom