Mere information om Matarocchio Bolgheri DOC - Tenuta Guado al Tasso (Antinori)
Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri er en førsteklasses rødvin. Den præsenterer en vidunderlig tæt, purpurrød farve. Kanten viser også en farveovergang til granatrød. Denne Tenuta Guado al Tasso (Antinori) rødvin afslører alle former for surkirsebær i næsen. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen på små træfade yderligere aromaer som lakrids og enebær.
Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri er behageligt tør i munden. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og blød. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig silkeagtig tekstur. Eftersmagen af denne modne rødvin fra Toscana, nærmere bestemt fra Bolgheri DOC-regionen, er en fryd med en bemærkelsesværdig eftersmag.
Vinifikation af Matarocchio Bolgheri fra Tenuta Guado al Tasso (Antinori)
Denne vin fokuserer helt klart på én druesort, nemlig Cabernet Franc. Der blev kun høstet fejlfri druer til denne vidunderligt kraftfulde enkeltdruevin fra Tenuta Guado al Tasso (Antinori). Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Matarocchio Bolgheri udelukkende ved håndkraft uden hjælp af grove og mindre selektive maskiner. Efter høsten transporteres druerne til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, lagres den kraftfulde Matarocchio Bolgheri i 18 måneder på franske egetræsfade.
Anbefaling af vin til Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri
Denne italienske rødvin nydes bedst ved en temperatur på 15-18°. Den er perfekt som ledsager til kålroulader, grøntsagscouscous med oksekødsfrikadeller eller lammeragout med kikærter og tørrede figner.