Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
Mere information om Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
I glasset har Le Macioche Brunello di Montalcino fra Tenuta Le Macioche en tæt rubinrød farve. Holdt i en lille vinkel afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Hvis man giver den lidt luft i vinglasset ved at slynge det rundt, afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som kan ses i kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. Når den hældes i et rødvinsglas, afslører denne rødvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af blomme og surkirsebær, afrundet af yderligere frugtagtige nuancer, der er bidraget af lagringen på træfade.
Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino præsenterer sig for vinkenderen som en vidunderligt tør vin. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og blød. I smagen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vinregionen Toscana, nærmere bestemt Brunello di Montalcino DOCG, er i sidste ende en fornøjelse med en bemærkelsesværdig eftersmag.
Vinifikation af Le Macioche Brunello di Montalcino fra Tenuta Le Macioche
Denne kraftfulde rødvin fra Italien er lavet på druesorten Sangiovese. Le Macioche Brunello di Montalcino er en vin fra den gamle verden i ordets bedste betydning, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter at være blevet høstet med håndkraft, bliver druerne straks bragt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen finder derefter sted i små trækar ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af 30 måneders lagring på egetræsfade.
Madsanbefalinger til Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino
Drik gerne denne rødvin fra Italien ved 15-18°C som ledsager til spinatgratin med mandler, braiseret kylling i rødvin eller stegt kalvelever med æbler, løg og balsamico.