🍇 Den i barrique lagrede Tignanello Toscana IGT fra Tenuta Tignanello begejstrer med sin silkebløde tekstur og intense aromaer af mørke bær og fin vanilje
🍝 Perfekt til ædelt lam, pasta med kapers-tomatsauce eller mør andebryst – et ægte højdepunkt for enhver nydelseselsker
🌄 Udvalgte Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Cabernet Franc druer fra Toscanas solrige bakker giver denne topvin sin enestående raffinement
emballage!
Mere information om Tignanello Toscana IGT - Tenuta Tignanello
Den fadlagrede Tignanello Toscana fra vindistriktet Toscana præsenterer sig i glasset med en lys purpurfarvet, rubinrød farve. Når man slynger vinglasset, kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den hverken er vandig eller sirupsagtig eller likøragtig på glasvæggene. I næsen præsenterer denne Tenuta Tignanello rødvin alle mulige slags brombær, morbær, blåbær og solbær. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen på små træfade yderligere aromaer som mørk chokolade, honningkagekrydderi og vanilje.
På tungen åbner Tignanello Toscana fra Tenuta Tignanello behageligt tør, grippy og aromatisk. På ganen er teksturen i denne afbalancerede rødvin vidunderligt silkeagtig, smeltende, fløjlsagtig og tæt. Eftersmagen på denne meget modne rødvin fra vindistriktet Toscana, nærmere bestemt Toscana IGT, er imponerende med sin usædvanlige vedholdenhed. Eftersmagen ledsages også af mineralske noter fra den mergel- og skiferdominerede jordbund.
Vinifikation af Tignanello Toscana fra Tenuta Tignanello
Udgangspunktet for den førsteklasses og vidunderligt afbalancerede Tignanello Toscana-cuvée fra Tenuta Tignanello er Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Sangiovese-druer. Vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, vokser på kalksten, skifer og mergeljord i Toscana. Tignanello Toscana er en vin fra den gamle verden hele vejen igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen med vine fra den gamle verden. Modningen af druerne til denne vin lavet på Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Sangiovese er i høj grad påvirket af klimaet i dyrkningsområdet. I Toscana trives druerne i et varmt klima, hvilket bl.a. afspejles i særligt velmodne druer og en ret høj mostvægt. Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Tignanello Toscana udelukkende med håndkraft uden hjælp fra grove og mindre selektive druehøstere. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres Tignanello Toscana i yderligere 28 måneder på barriques og nyt træ fra fransk og ungarsk eg.
Madsanbefalinger til Tignanello Toscana fra Tenuta Tignanello
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er perfekt som ledsager til krydret karry med lam, spaghetti med kapers og tomatsauce eller andebryst med sukkerærter.
Priser til Tignanello Toscana fra Tenuta Tignanello
Ud over et godt forhold mellem pris og fornøjelse kan denne Tenuta Tignanello-vin også prale af adskillige priser og topkarakterer på over 90 point. I detaljer er disse for 2017-årgangen
- James Suckling - 98 point
- Wine Advocate Robert M. Parker - 96 point
- Wine Spectator - 97 point
- Flere produkter fra Tenuta Tignanello (Antinori)