- Denne rødvin lavet på Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot druer passer fremragende til ossobuco eller lammesteg med kikærter og tørrede figner
- Modningen i barrique giver denne italienske rødvin en særlig lækkerhed
- En kraftfuld rødvin, perfekt
emballage!
Mere information om Bolgheri Rosso DOC - Colle Massari
Bolgheri Rosso Doc fra Colle Massari i Toscana viser en tæt, purpurrød farve, når den slynges rundt i glasset. Hvis man giver den lidt luft ved at slynge, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Når denne rødvin fra Italien hældes i et rødvinsglas, afslører den vidunderligt udtryksfulde aromaer af blåbær, brombær, blomme og damson, afrundet af yderligere frugtagtige nuancer, som fadlagringen har bidraget med.
Colle Massari Bolgheri Rosso Doc glæder med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med kun 0,4 gram restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor er denne italiener naturligvis en fryd med den fineste balance på trods af sin tørhed. Fremragende smag behøver ikke nødvendigvis meget sukker. Denne fløjlsbløde rødvin er fyldig og har mange facetter på tungen. Takket være den afbalancerede frugtsyre smigrer Bolgheri Rosso Doc ganen med sin fløjlsbløde smag uden at mangle saftig livlighed. Eftersmagen på denne ungdommelige rødvin fra Toscana, nærmere bestemt fra Bolgheri DOC, er fængslende med en smuk eftersmag.
Vinifikation af Bolgheri Rosso Doc fra Colle Massari
Grundlaget for den kraftfulde Bolgheri Rosso Doc fra Toscana er druer fra druesorterne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Efter at være høstet i hånden transporteres druerne hurtigt til vingården. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af flere måneders modning i egetræsfade. Når vinen er færdig, bliver Bolgheri Rosso Doc omhyggeligt harmoniseret.
Tips til Colle Massari Bolgheri Rosso Doc
Denne økologiske rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C som ledsager til stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce, braiseret kylling i rødvin eller lammeragout med kikærter og tørrede figner.