Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Mere information om Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Den fadlagrede Ampio delle Mortelle Toscana fra vindistriktet Toscana har en tæt purpurrød farve i glasset. Hvis man giver den lidt luft i vinglasset ved at slynge det rundt, afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som kan ses i kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. Næsen på denne Fattoria Le Mortelle-rødvin afslører alle mulige slags brombær. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen på små træfade yderligere aromaer som mynte/melisse, sort peber og chokolade.
Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana imponerer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Som man kan forvente af en vin fra Icon-segmentet, er denne italienske vin naturligvis i fin balance på trods af sin tørhed. Smag kræver ikke nødvendigvis en masse sukker. På tungen er teksturen i denne kraftige rødvin vidunderligt fløjlsagtig. Eftersmagen på denne rødvin fra vinområdet Toscana imponerer til sidst med en bemærkelsesværdig finish.
Vinifikation af Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana
Grundlaget for den kraftige Ampio delle Mortelle Toscana fra Italien er druer fra druesorterne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Carmenère. Ampio delle Mortelle Toscana er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen med vine fra den gamle verden. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende i hånden, når de er perfekt modne. Efter håndhøsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres den kraftfulde Ampio delle Mortelle Toscana i 30 måneder på franske egetræsfade. Modningen på træfade efterfølges af en lang lagring på flaske, som gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Madsanbefalinger til Ampio delle Mortelle Toscana fra Fattoria Le Mortelle
Nyd gerne denne rødvin fra Italien ved en temperatur på 15 - 18°C til spaghetti med kapers og tomatsauce, kikærter i karry eller braiseret kylling i rødvin.
Madsanbefalinger til Ampio delle Mortelle Toscana fra Fattoria Le Mortelle
Nyd gerne denne rødvin fra Italien ved en temperatur på 15 - 18°C til spaghetti med kapers og tomatsauce, kikærter i karry eller braiseret kylling i rødvin.
- Flere produkter fra Fattoria Le Mortelle