Sodale Merlot Lazio IGP - Tenuta Montiano
Mere information om Sodale Merlot Lazio IGP - Tenuta Montiano
Den kraftige Sodale Merlot Lazio fra Tenuta Montiano skinner i glasset med en tæt lilla farve. Når man slynger vinglasset, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. Hældt i et rødvinsglas præsenterer denne rødvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af blomme, ribs og hindbær, afrundet af yderligere frugtagtige nuancer, som fadlagringen har bidraget med.
Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio begejstrer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Som man kan forvente af en førsteklasses vin fra en enkelt vingård, har denne italienske vin naturligvis den fineste balance på trods af sin tørhed. Smag kræver ikke nødvendigvis meget sukker. Denne fløjlsbløde rødvin er fyldig og kompleks på tungen. Takket være den moderate frugtsyre smigrer Sodale Merlot Lazio ganen med en blød fornemmelse uden at mangle friskhed. I eftersmagen imponerer denne ungdommelige vin fra vindistriktet Lazio endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af ribs og hindbær. Mineralske noter fra den kalkstens- og lerdominerede jordbund tilføjes til afslutningen.
Vinifikation af Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio
Den kraftfulde Sodale Merlot Lazio fra Italien er en enkeltdruevin lavet på druesorten Merlot. Vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, vokser på ler- og kalkstensjord i Lazio. Sodale Merlot Lazio er en vin fra den gamle verden hele vejen igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen med vine fra den gamle verden. Efter at være høstet i hånden transporteres druerne hurtigt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små trækar ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er færdig, modnes den kraftfulde Sodale Merlot Lazio på egetræsfade i yderligere 9 måneder.
Madsanbefalinger til Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio
Denne italienske rødvin nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C. Den passer perfekt til kikærter i karry, spaghetti med kapers og tomatsauce eller græskargryde.