Mere information om Secondine Barbaresco DOCG - Prunotto
Den fadlagrede Secondine Barbaresco fra vindistriktet Piemonte åbenbarer sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Hvis man vipper glasset lidt, kan man se en overgang i vinens farve mod granatrød i kanterne af denne fadlagrede vin. Når vinglasset slynges, afslører denne rødvin en høj grad af tæthed og fylde, som kan ses i de kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. I glasset afslører denne rødvin fra Prunotto aromaer af roser og hindbær, suppleret med peber, lakrids og tobak. Prunotto Secondine Barbaresco imponerer med sin elegante, tørre smag. Den er aftappet med kun 1 gram restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og på trods af sin tørhed, så glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance. Smag behøver ikke nødvendigvis en masse restsukker. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsblød tekstur. Secondine Barbaresco viser sig at være fantastisk frisk og livlig i munden takket være sin præcise frugtsyre. Eftersmagen på denne modne rødvin fra Piemonte er en fryd med en bemærkelsesværdig eftersmag.
Vinifikation af Secondine Barbaresco fra Prunotto
Den kraftfulde Secondine Barbaresco fra Italien er en enkeltmarksvin lavet på druesorten Nebbiolo. Secondine Barbaresco er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter at være blevet høstet i hånden, bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes på flaske.
Vinmenu til Prunotto Secondine Barbaresco
Denne italienske rødvin nydes bedst ved en temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til kålroulader, stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce eller porresuppe.