- Dieser Weißwein aus besten Trauben passt perfekt zu Holunderblüten-Joghurt-Eis mit Zitronenmelisse oder Mandelmilch-Gelee mit Litschis
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus dem Piemont außerordentlich duftig
- Ein balancierter Weißwein, ausgezeichnet zur Hochzeit oder zur Familienfeier
emballage!
Mere information om Moscato d'Asti DOCG - Prunotto
I glasset byder denne hvidvin fra Prunotto på aromaer af akacie, appelsinblomst, kirsebærblomst, kaprifolium og lime, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Moscato d'Asti kan beskrives som usædvanlig frugtig og fløjlsagtig, da den er vinificeret med en behagelig sød smagsprofil. På tungen har denne letbenede hvidvin en vidunderlig let, smeltende og cremet tekstur. Takket være den afbalancerede frugtsyre smigrer Moscato d'Asti med en blød mundfornemmelse uden at mangle friskhed. I eftersmagen imponerer denne ungdommelige vin fra vindistriktet Piemonte med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af lime og appelsinblomst. Mineralske noter fra den mergel- og lerdominerede jordbund tilføjes til afslutningen.
Vinifikation af Prunotto Moscato d'Asti
Denne vin fokuserer tydeligt på én druesort, nemlig Gelber Muskateller. Kun de bedste druer blev høstet til denne usædvanligt elegante enkeltdruevin fra Prunotto. Druerne vokser under optimale forhold i Piemonte. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af kalksten, ler og mergel. Druerne til Moscato d'Asti høstes udelukkende med håndkraft ved optimal modenhed uden hjælp fra grove og mindre selektive druehøstere. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes.
Anbefalet tilbehør til Prunotto Moscato d'Asti
Denne italienske vin nydes bedst afkølet ved 8-10°C. Den er perfekt som ledsager til hyldeblomst-yoghurtis med citronmelisse, fersken- og passionsfrugtdessert eller yoghurtmousse med valmuefrø.