Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Mere information om Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano i Umbrien viser en tæt, purpurrød farve, når den slynges rundt i glasset. Holdt i en lille vinkel kan man se, at farven på denne fadlagrede vin går over i det granatrøde i kanterne. Hvis man giver den lidt luft i vinglasset ved at slynge den rundt, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Når denne rødvin fra den gamle verden hældes i et rødvinsglas, præsenterer den vidunderligt udtryksfulde aromaer af brombær og solbær, afrundet med nelliker fra fadlagringen.
Denne vin begejstrer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor er denne italiener naturligvis en fryd med den fineste balance på trods af sin tørhed. Fremragende smag kræver ikke nødvendigvis meget restsukker. Denne silkebløde rødvin er fyldig og har mange facetter på tungen. Takket være den vitale frugtsyre er Marciliano Rosso Umbria vidunderligt frisk og livlig i munden. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vindistriktet Umbrien, eller mere præcist fra Umbrien IGT, er i sidste ende dejlig med en bemærkelsesværdig eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den kalkstensdominerede jordbund.
Vinifikation af Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano
Den kraftfulde Marciliano Rosso Umbria fra Italien er en cuvée vinificeret af druesorterne Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Druerne vokser under optimale forhold i Umbrien. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i kalkstensjorden. Marciliano Rosso Umbria er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen finder derefter sted i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, modnes den kraftfulde Marciliano Rosso Umbria på egetræsfade i yderligere 18 måneder.
Anbefalet tilbehør til Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er perfekt som ledsager til porretortilla, boeuf bourguignon eller kartoffelpande med laks.