✨ Chardonnay Venezia Giulia IGT fra Attems imponerer med sin elegante tørhed og den harmoniske balance af frugtagtige aromaer
🍽️ Nyd denne hvidvin ideelt sammen med et kokos-lime-fiskecurry eller en fin torsk med agurk-sennep-grøntsager
🌿 Denne udsøgte Chardonnay kommer fra de maleriske vinmarker i Friaul-Julisch Venetien, hvor druerne trives på mineralrige jorde
emballage!
Mere information om Chardonnay Venezia Giulia IGT - Attems
Den fadlagrede Chardonnay Venezia Giulia fra vindistriktet Friuli-Venezia Giulia har en lys gyldengul farve i glasset. I glasset præsenterer denne hvidvin fra Attems aromaer af mango, lime, fersken, abrikos og appelsinblomst, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Attems Chardonnay Venezia Giulia imponerer med sin elegante, tørre smag. Den er aftappet med usædvanligt lidt restsukker. Som man kan forvente af en vin af den højeste kvalitet, er denne italiener naturligvis i fin balance på trods af sin tørhed. Smag har ikke nødvendigvis brug for meget sukker. I eftersmagen er denne ungdommelige vin fra vindistriktet Friuli-Venezia Giulia endelig en fryd med god længde. Igen er der antydninger af physalis og papaya. Mineralske noter fra den ler- og mergel-dominerede jordbund bidrager til afslutningen.
Vinifikation af Chardonnay Venezia Giulia fra Attems
Grundlaget for den afbalancerede Chardonnay Venezia Giulia fra Friuli-Venezia Giulia er druer fra Chardonnay-druesorten. Druerne vokser tæt på floden i Friuli-Venezia Giulia. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sandsten, ler og mergel. På grund af den balancerende indflydelse fra den nærliggende flod modner druerne langsommere og udvikler mere aromatisk dybde. Efter høsten bliver druerne hurtigt transporteret til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke og små træfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring kan Chardonnay Venezia Giulia fortsætte med at harmonisere på det fine gær i et par måneder. Lagringen på egetræsfade efterfølges af en betydelig modning i flasken, som gør denne hvidvin endnu mere kompleks.
Madsanbefalinger til Attems Chardonnay Venezia Giulia
Denne hvidvin fra Italien bør ideelt set serveres afkølet ved 8-10°C til kokos- og limefisk i karry, torsk med agurk og sennepsgrøntsager eller porresuppe.
Ideelt set bør denne hvidvin fra Italien serveres til kokos- og limefisk i karry, torsk med agurk og sennepsgrøntsager eller porresuppe.
- Flere produkter fra Attems