- Denne sortenrene hvidvin komplementerer fremragende retter som kålroulader eller kokos-lime-fiskecurry
- Vinificeringen i rustfrit stål gør denne hvidvin særligt sprød
- Denne italienske hvidvin egner sig fremragende som en elegant sommervin
emballage!
Mere information om Ribolla Gialla Colli Orientali - Grillo Iole
Den elegante Ribolla Gialla Colli Orientali fra Grillo Iole kommer i glasset med en lys lysegul farve. Næsen på denne hvidvin fra Friuli-Venezia Giulia overbeviser med noter af citron, akacie og appelsin. Sporer vi aromaen videre, tilføjes lime.
Grillo Iole Ribolla Gialla Colli Orientali præsenterer sig behageligt tør for vinelskeren. Denne hvidvin virker aldrig grov eller mager, som man kunne forvente af en vin. På ganen er teksturen i denne velafbalancerede hvidvin vidunderligt sprød og kødfuld. Eftersmagen på denne hvidvin fra vindistriktet Friuli-Venezia Giulia er overbevisende med en smuk eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den ler- og mergeldominerede jordbund.
Vinifikation af Grillo Iole Ribolla Gialla Colli Orientali
Denne vin fokuserer klart på én druesort, nemlig Ribolla Gialla. Kun upåklagelige druer blev høstet til denne vidunderligt afbalancerede vin af en enkelt sort fra Grillo Iole. I Friuli-Venezia Giulia vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på en jordbund af ler og mergel. Efter høsten når druerne frem til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af et par måneders modning på det fine gær, før vinen til sidst tappes på flaske.
Anbefaling af Ribolla Gialla Colli Orientali by Grillo Iole
Denne hvidvin fra Italien serveres bedst afkølet ved 8-10°C til kokos-lime fiskekarry, ristet ørred med ingefær-pære eller grøntsagssalat med rødbede.
- Flere produkter fra Grillo Iole