Mere information om Monfalletto Barolo DOCG 1,5l Magnum - Cordero di Montezemolo
Den kraftfulde Monfalletto Barolo 1,5 liter magnum fra Cordero di Montezemolos pen skinner i glasset med en tæt rubinrød farve. Hvis man vipper glasset lidt, kan man se en overgang i farven mod granatrød i kanterne. Efter den første slynge afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Hældt i et rødvinsglas præsenterer denne rødvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af viol, brombær og surkirsebær, afrundet med vanilje og karamel.
Denne rødvin fra Cordero di Montezemolo er ideel til vindrikkere, der kan lide deres vin tør. Monfalletto Barolo 1,5-liters magnum kommer meget tæt på dette, da den blev produceret med kun 1,2 gram restsukker. Teksturen i denne kraftfulde rødvin er vidunderligt fløjlsagtig på ganen. Takket være den livlige frugtsyre er Monfalletto Barolo 1,5 liter magnum vidunderligt frisk og livlig på tungen. I eftersmagen imponerer denne modne rødvin fra vinområdet Piemonte endelig med sin bemærkelsesværdige længde. Der er igen antydninger af viol og brombær.
Vinifikation af Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1,5 liter magnum
Grundlaget for den kraftfulde Monfalletto Barolo 1,5 liter magnum fra Italien er druer fra Nebbiolo-druesorten. Monfalletto Barolo 1,5 liter magnum er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter druehøsten bliver druerne hurtigt transporteret til vineriet. Her bliver de sorteret og forsigtigt knust. Herefter følger gæring i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Vinificeringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes på flaske. Lagringen på fad efterfølges af en betydelig flaskelagring, som gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Anbefaling af Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1,5 l Magnum
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved 15-18°C til spinatgratin med mandler, braiseret kylling i rødvin eller stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddike.
Den serveres bedst ved stuetemperatur.
- Flere produkter fra Cordero di Montezemolo