- Dieser Rotwein aus Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Croatina und Rondinella Trauben harmoniert hervorragend mit Ossobuco oder geschmorten Hähnchen in Rotwein
- Seine Herkunft aus Venetien macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser italienische Rotwein eignet sich perfekt als Begleiter zur Hochzeit
emballage!
Mere information om Calinverno Veronese Rosso IGT - Monte Zovo
Den fadlagrede Calinverno Veronese Rosso fra vindistriktet Veneto har en tæt purpurrød farve i glasset. Holdt i en lille vinkel afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Hvis man giver den lidt luft ved at slynge den rundt, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Denne italienske cuvée smigrer glasset med vidunderligt udtryksfulde noter af sorte kirsebær, damsoner, moreller og blommer. Der er også antydninger af honningkagekrydderi, kanel og sort te.
I smagen starter Calinverno Veronese Rosso fra Monte Zovo vidunderligt tørt, grippy og aromatisk, og på trods af sin tørre fremtoning i smagen imponerer denne rødvin med en saftig smelte og elegant integreret restsødme. Teksturen i denne kraftfulde rødvin er vidunderligt fløjlsblød i munden. Med sin livlige frugtsyre er Calinverno Veronese Rosso vidunderligt frisk og livlig i munden. I eftersmagen begejstrer denne lagringsdygtige rødvin fra vindistriktet Veneto endelig med sin smukke længde. Igen er der antydninger af sorte kirsebær og moreller.
Vinifikation af Monte Zovo Calinverno Veronese Rosso
Den kraftfulde Calinverno Veronese Rosso fra Italien er en cuvée lavet af druesorterne Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Croatina og Rondinella. Calinverno Veronese Rosso er naturligvis også kendetegnet ved mere end blot Rosso del Veronese IGT-jordbunden. Denne italienske vin kan beskrives som en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand og er ekstraordinært imponerende. Efter høsten bliver druerne straks kørt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i store egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring modnes Calinverno Veronese Rosso på egetræsfade i yderligere 24 måneder.
Vinanbefaling til Calinverno Veronese Rosso fra Monte Zovo
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce eller grøntsagscouscous med oksefrikadeller.
Priser til Calinverno Veronese Rosso fra Monte Zovo
Ud over den absolutte topvin-status har denne Monte Zovo-vin også vundet en række priser. I detaljer er disse for 2015-årgangen
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 90 point
- Flere produkter fra Monte Zovo