🍷 Brunello Di Montalcino fra Leonardo da Vinci imponerer med sin silkebløde tekstur og harmoniske lagring i slavonsk egetræsfad
🍽️ Nyd denne eksklusive rødvin ideelt sammen med lækker lammeragu eller en fin ret med gedde
🌿 Fremstillet af den anerkendte Sangiovese-druemost, legemliggør denne vin essensen af Toscana og dens traditionsrige vinproduktion
emballage!
Mere information om Brunello Di Montalcino DOCG - Leonardo da Vinci
Den fadlagrede Brunello Di Montalcino fra vindistriktet Toscana har en lys rubinrød farve i glasset. Holdt i en lille vinkel kan man se, at farven på denne fadlagrede vin går over i det granatrøde i kanterne. Hvis man slynger vinglasset, kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den hverken er vandig, sirupsagtig eller likøragtig på glassets vægge. Den første duft af Brunello Di Montalcino afslører noter af brombær, blåbær og solbær. De frugtagtige aspekter af bouqueten får følgeskab af noter af fadlagring som solvarme sten og skovbund.
På tungen starter Brunello Di Montalcino fra Leonardo da Vinci vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. Teksturen i denne afbalancerede rødvin er vidunderligt fløjlsagtig på ganen. I eftersmagen glæder denne lagringsdygtige rødvin fra vindistriktet Toscana endelig med sin betydelige længde. Igen er der antydninger af solbær og blåbær.
Vinifikation af Leonardo da Vinci Brunello Di Montalcino
Den velafbalancerede Brunello Di Montalcino fra Italien er en enkeltsortsvin lavet på druesorten Sangiovese. Naturligvis er Brunello Di Montalcino også bestemt af klimaet og Brunello di Montalcino DOCG vindyrkningsstilen. Denne italienske vin kan beskrives som en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, og den præsenterer sig som ekstraordinært kompleks. Efter høsten transporteres druerne til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i store trækar ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af 28 måneders lagring på store slavonske egetræsfade. Lagringen på fade efterfølges af en omfattende flaskelagring, som gør denne rødvin endnu mere kompleks. Når vinen er færdig, harmoniseres Brunello Di Montalcino omhyggeligt.
Madsanbefalinger til Brunello Di Montalcino fra Leonardo da Vinci
Nyd gerne denne rødvin fra Italien ved en temperatur på 15 - 18°C til lammeragout med kikærter og tørrede figner, torsk med agurk og sennepsgrøntsager eller porretortilla.
Priser til Brunello Di Montalcino fra Leonardo da Vinci
Ud over absolut topvin-status kan denne rødvin fra Leonardo da Vinci også prale af priser og topkarakterer over 90 point. I detaljer er disse for 2016-årgangen
- James Suckling - 93 point
- Flere produkter fra Leonardo da Vinci