Mere information om Brunello di Montalcino DOCG - Col d'Orcia
Brunello di Montalcino fra Col d'Orcia kommer i glasset med en strålende rubinrød farve og violette skær. Den intense og karakterfulde bouquet fra denne Sangiovese-enkeltsort udstråler typiske Brunello-noter af modne røde bær, saftige kirsebær og fuldmodne blommer. Nuancer af ristede nødder, lidt lakrids og fint egetræ fuldender næsen på denne topvin fra Col d'Orcia.
På tungen præsenterer Col d'Orcia Brunello di Montalcino sig med fremragende struktur, velafrundede tanniner og en vital, men aldrig forstyrrende frugtsyre. Lang, krydret og behagelig finish.
Vinifikation af Brunello di Montalcino fra Col d'Orcia
Druerne til denne Brunello kommer fra særlige Sangiovese-kloner og gennemgår en streng udvælgelsesproces, efter at de er høstet i hånden. Udbyttet for denne vin fra Col d'Orcia er næsten halvdelen (45 hl/ha) af det maksimale udbytte på 80 hl/ha, der er tilladt for Brunello di Montalcino.
Fermenteringen foregår på skallerne i ca. 18-20 dage ved en kontrolleret temperatur under 28°C i 150 hl rustfri ståltanke. Målet er at udtrække så meget farve og tanniner som muligt. Brunello di Montalcino fra Col d'Orcia modnes derefter i 3 år i 25-50 og 75 hl egetræsfade lavet af slavonsk og Allier-eg, efterfulgt af mindst 12 måneders raffinement i flasken.
Madlavning til Col d'Orcia Brunello
Denne Brunello fra Col d'Orcia er en fryd for klassiske italienske retter som lasagne, pasta Bolognese eller ossobuco.
Denne Brunello fra Col d'Orcia er en fryd for klassiske italienske retter som lasagne, pasta Bolognese eller ossobuco.
- Flere produkter fra Col d'Orcia