Mere information om Solenida of Podernovo Sangiovese Costa Toscana IGT - Tenuta Podernovo
I glasset afslører den økologisk producerede Solenida of Podernovo Sangiovese Costa Toscana fra Tenuta Podernovo en tæt rubinrød farve. Med en lille hvirvel afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Når vinglasset slynges, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de klare blyindfattede ruder i kanten af glasset. Bouqueten på denne rødvin fra Toscana imponerer med aromaer af surkirsebær, solbær og brombær. Dens frugtagtige karakter er det, der gør denne vin så speciel.
Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Som man kan forvente af en vin fra Icon-segmentet, er denne italiener naturligvis i den fineste balance på trods af sin tørhed. Smag behøver ikke nødvendigvis sukker. Teksturen i denne kraftige rødvin er vidunderligt fløjlsagtig i munden. I eftersmagen imponerer denne modne rødvin fra vindistriktet Toscana med sin bemærkelsesværdige længde. Igen er der antydninger af brombær og solbær. I eftersmagen tilføjes mineralske noter fra den sand- og lerdominerede jordbund.
Vinifikation af Tenuta Podernovo Solenida of Podernovo Sangiovese Costa Toscana
Denne kraftige rødvin fra Italien er fremstillet økologisk af druesorten Sangiovese. Vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, vokser på sand- og lerjord i Toscana. Solenida of Podernovo Sangiovese Costa Toscana er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter høsten bliver druerne hurtigt transporteret til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små trækar ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af 12 måneders lagring i barriques og 900-liters tonneaux af slavonsk eg.
Madsanbefalinger til Tenuta Podernovo Solenida of Podernovo Sangiovese Costa Toscana
Denne økologiske rødvin fra Italien skal helst nydes ved en temperatur på 15 - 18°C til krydrede karryretter med lam, indbagte fåreostpakker eller andebryst med sukkerærter.
- Flere produkter fra Tenuta Podernovo