🍷 Peperino Toscana IGT fra Teruzzi begejstrer med sin elegante tørhed og en fint afbalanceret tekstur
🍽️ Denne delikate rødvin harmonerer vidunderligt med andebryst, kalv-løg-grateng eller braiseret kylling i rødvin
🌍 Fremstillet af udsøgte Merlot- og Sangiovese-druer, der vokser i de frugtbare jorde i Toscana
emballage!
Mere information om Peperino Toscana IGT - Teruzzi
Den fadlagrede Peperino Toscana fra vinregionen Toscana har en lys lilla, rubinrød farve i glasset. I glasset præsenterer denne rødvin fra Teruzzi aromaer af blommer, moreller, brombær, blåbær og morbær, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Denne italienske vin imponerer med sin elegante, tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og på trods af sin tørhed, så glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance. Smag behøver ikke nødvendigvis restsukker. På tungen er denne afbalancerede rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt tekstur. Eftersmagen på denne ungdommelige rødvin fra vindistriktet Toscana, eller mere præcist fra Toscana IGT, er i sidste ende dejlig med en god eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske noter fra den mergel- og lerdominerede jordbund.
Vinifikation af Peperino Toscana fra Teruzzi
Merlot- og Sangiovese-druer danner grundlaget for den førsteklasses og vidunderligt afbalancerede Peperino Toscana-cuvée fra Teruzzi. I Toscana vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på jordbund af ler, sand, ler og mergel. Druerne til Peperino Toscana høstes udelukkende manuelt ved optimal modenhed, uden hjælp fra grove og mindre selektive høstmaskiner. Efter høsten transporteres druerne til pressehuset så hurtigt som muligt. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen finder derefter sted i små trækar ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, lagres Peperino Toscana i yderligere 8 måneder på egetræsfade.
Madsanbefalinger til Peperino Toscana fra Teruzzi
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C. Den er den perfekte ledsager til andebryst med mangetout, kalvekød og løggryde eller braiseret kylling i rødvin.