🍷 Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo fra Borgo dei Vassalli begeistrer med sin tætte tekstur og friske frugtsyre
🍽️ Ideel til en grøntsags-couscous med oksekødfrikadeller eller en sart andebryst med sukkerærter
🌍 Fra de førsteklasses vinmarker i Friaul-Julisk Venetien og lavet af den ædle druesort Refosco
emballage!
Mere information om Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo DOC - Borgo dei Vassalli
Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo fra vinregionen Friuli-Venezia Giulia har en lys rubinrød farve i glasset. Bouqueten på denne rødvin fra Friuli-Venezia Giulia fortryller med noter af solbær og brombær. Hvis vi følger smagsnuancerne yderligere, tilføjes skovbund.
Denne rødvin fra Borgo dei Vassalli er perfekt til alle vindrikkere, der kan lide den tør. Den er dog aldrig stram eller sprød, som man naturligt ville forvente af en vin i den øvre prisklasse. På tungen er denne afbalancerede rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt tekstur. Takket være den vitale frugtsyre er Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo usædvanlig frisk og livlig på tungen. Eftersmagen på denne ungdommelige vin fra vindistriktet Friuli-Venezia Giulia er dejlig lang. Der er igen antydninger af brombær og solbær. I eftersmagen tilføjes mineralske noter fra den grus- og kalkstensdominerede jordbund.
Vinifikation af Borgo dei Vassalli Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo
Den afbalancerede Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo fra Italien er en enkeltmarksvin lavet på druesorten Refosco. Druerne vokser under optimale forhold i Friuli-Venezia Giulia. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i kalkstens- og grusjorden. Efter druehøsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes.
Tips til Borgo dei Vassalli Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Isonzo
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C til grøntsagscouscous med oksekødsfrikadeller, en kartoffelpande med laks eller andebryst med mangetout.
- Flere produkter fra Lorenzon