Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
Mere information om Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
Den fadlagrede Montiano Rosso Lazio fra vindistriktet Lazio præsenterer sig i en tæt purpurrød farve i glasset. Hvis man giver den lidt luft i glasset ved at slynge rundt, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. Denne italienske vin af en enkelt sort afslører vidunderligt udtryksfulde noter af surkirsebær, ribs og blommer i glasset. Der er også antydninger af nelliker.
Tenuta Montiano Montiano Rosso Lazio er vidunderligt tør. Denne rødvin er aldrig grov eller stram, som man ville forvente af et ikonisk vinsegment. Denne silkebløde rødvin er fyldig og har flere lag i smagen. Montiano Rosso Lazio er fantastisk frisk og livlig i munden takket være sin nærværende frugtsyre. Eftersmagen på denne ungdommelige rødvin fra vindistriktet Lazio imponerer med sin bemærkelsesværdige vedholdenhed. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den grusdominerede jordbund.
Vinifikation af Montiano Rosso Lazio fra Tenuta Montiano
Grundlaget for den kraftfulde Montiano Rosso Lazio fra Lazio er druer fra druesorten Merlot. I Lazio vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på grusjord. Montiano Rosso Lazio er en vin fra den gamle verden i ordets bedste betydning, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Efter denne proces modnes den kraftfulde Montiano Rosso Lazio i franske egetræsfade i yderligere 12 måneder.
Madsanbefaling til Montiano Rosso Lazio fra Tenuta Montiano
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, grøntsagscouscous med oksefrikadeller eller stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce.