🍷 Poggio alle Nane Maremma Toscana DOC fra Le Mortelle imponerer med sin elegante lagring i franske barriques og begejstrer med sin silkebløde tekstur
🍽️ Perfekt til ossobuco eller stegt kalvelever skaber den uforglemmelige nydelsesmoment og løfter hvert middag til et nyt niveau
🌍 Denne eksklusive rødvin forener druesorter som Cabernet Franc og Carmenère og spejler terroiret i den maleriske Toscana
emballage!
Mere information om Poggio alle Nane Maremma Toscana DOC - Le Mortelle
I glasset præsenterer Poggio alle Nane Maremma Toscana fra Le Mortelle en tæt purpurrød farve. Efter den første slynge afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som kan ses i klare farvede glasvinduer i kanten af glasset. Hældt i et Bordeaux-glas afslører denne rødvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af blomme, sorte kirsebær, solbær og blåbær, afrundet af honningkagekrydderi, middelhavsurter og mørk chokolade, som er tilføjet af fadlagringen.
Le Mortelle Poggio alle Nane Maremma Toscana er vidunderligt tør for vinentusiaster. Denne rødvin er aldrig grov eller stram, som det er passende for en vin med dette omdømme. På ganen er teksturen i denne kraftfulde rødvin vidunderligt silkeagtig, smeltende og kødfuld. I eftersmagen imponerer denne unge vin fra det toskanske vindistrikt endelig med sin betydelige længde. Igen er der antydninger af brombær og blomme. I eftersmagen tilføjes mineralske noter fra den ler- og sanddominerede jordbund.
Vinifikation af Le Mortelle Poggio alle Nane Maremma Toscana
Denne kraftige rødvin fra Italien er lavet på druesorterne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Carmenère. I Toscana vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på jordbund af ler, sand, ler og mergel. Poggio alle Nane Maremma Toscana er helt klart også præget af klimatiske og stilistiske faktorer Maremma Toscana DOC. Denne italienske vin kan bogstaveligt talt beskrives som en vin fra den gamle verden, som præsenterer sig på en ekstraordinær imponerende måde. Det faktum, at druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Carmenère trives i et varmt klima, har også stor indflydelse på modningen af druerne. Det resulterer blandt andet i særligt velmodne druer og et ret højt alkoholindhold i vinen. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende med håndkraft, når de er helt modne. Efter håndhøsten bliver druerne hurtigt transporteret til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, lagres Poggio alle Nane Maremma Toscana i yderligere 24 måneder på franske egetræsfade. Lagringen på egetræsfade efterfølges af en lang modning i flasken, som gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Madsanbefalinger til Poggio alle Nane Maremma Toscana fra Le Mortelle
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C. Den er perfekt som ledsager til ossobuco, stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce eller fyldte peberfrugter.
Priser til Poggio alle Nane Maremma Toscana fra Le Mortelle
Ud over et ikonisk vinomdømme kan denne Le Mortelle-vin også prale af adskillige priser og topkarakterer over 90 point. I detaljer er disse for 2017-årgangen
- Vinøse Antonio Galloni - 93 point
- James Suckling - 94 point
- Wine Advocate Robert M. Parker - 92 point
- Flere produkter fra Le Mortelle (Antinori)