- Denne rødvin lavet af Aleatico druer passer perfekt til lammerago med kikærter og tørrede figner eller braiseret kylling i rødvin
- Modningen i rustfrit stål tank gør denne italienske rødvin særligt kompleks
- Denne italienske rødvin er særdeles velegnet
Aleatico Salento Kialù - Petrelli
emballage!
Mere information om Aleatico Salento Kialù - Petrelli
Aleatico Salento Kialù fra vinregionen Apulien præsenterer sig i en tæt rubinrød farve i glasset. I glasset byder denne rødvin fra Petrelli på aromaer af blommer, jasmin, litchi, hindbær og roser, suppleret med andre frugtagtige nuancer. På tungen starter Aleatico Salento Kialù fra Petrelli vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt, kødfuld og fløjlsagtig tekstur. Eftersmagen af denne rødvin fra vindistriktet Apulien henrykker til sidst med en smuk efterklang. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den lerdominerede jordbund.
Vinifikation af Petrelli Aleatico Salento Kialù
Denne kraftige rødvin fra Italien er vinificeret på druesorten Aleatico. Druerne vokser under optimale forhold i Apulien. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i lerjorden. Efter håndhøsten kommer druerne så hurtigt som muligt til pressehuset. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, kan Aleatico Salento Kialù fortsætte med at harmonisere på det fine gær i 15 måneder.
Anbefaling til Aleatico Salento Kialù by Petrelli
Denne rødvin fra Italien bør ideelt serveres ved en temperatur på 15-18°C til stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce, braiseret kylling i rødvin eller andebryst med sukkerærter.
Vinen er en perfekt ledsager til et måltid.
- Flere produkter fra Petrelli