🍇 Sugarille Brunello di Montalcino fra Gaja imponerer med sin kraftfulde og tætte karakter af højt modnet Sangiovese
🍽️ Nyd denne fyldige rødvin ideelt med fyldte røde løg, kalv-løg-gratin eller geddebartfilet
🌍 Denne eksklusive vin kommer fra den anerkendte vinregion Toscana, som er kendt for sine unikke lerjordbunde
emballage!
Mere information om Sugarille Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino DOCG - Gaja
Den kraftfulde Sugarille Brunello di Montalcino fra Gajas pen glider ind i glasset med en tæt rubinrød farve. Med et lille vip til siden afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Når man slynger vinglasset, afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som kan ses i kirkevinduer i kanten af glasset. I glasset præsenterer denne rødvin fra Gaja aromaer af sorte kirsebær, brombær, blåbær, blommer og svesker, suppleret med mørk chokolade, vanilje og orientalske krydderier. Sugarille Brunello di Montalcino fra Gaja er ideel til alle vindrikkere, der kan lide den tør. Den er dog aldrig stram eller sprød, som man naturligvis ville forvente af et ikonisk vinsegment. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig kødfuld og tæt tekstur. Eftersmagen på denne rødvin fra Toscana imponerer med sin enestående vedholdenhed. Eftersmagen ledsages også af mineralske noter fra den lerdominerede jordbund.
Vinifikation af Sugarille Brunello di Montalcino fra Gaja
Denne rødvin fokuserer klart på én druesort, nemlig Sangiovese. Der er kun brugt fejlfrit druemateriale til denne usædvanligt kraftige enkeltdruevin fra Gaja. Vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, vokser på lerjord i Toscana. Sugarille Brunello di Montalcino er en vin fra den gamle verden i ordets bedste forstand, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Det faktum, at Sangiovese-druerne trives i et varmt klima, har også en stor indflydelse på druernes modenhed. Det resulterer blandt andet i særligt velmodne druer og et ret højt alkoholindhold i vinen. Når druerne er høstet med håndkraft, bliver de straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er færdig,
Madsanbefalinger til Gaja Sugarille Brunello di Montalcino
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C med rødløg fyldt med couscous og abrikoser, kalvekød og løggryde eller japansk makrelfilet med grøntsagsjulienne.
Priser til Sugarille Brunello di Montalcino fra Gaja
Denne vin fra Toscana imponerer ikke kun os, men er også blevet hædret af anerkendte vinkritikere. Bedømmelserne inkluderer
- Weinwisser - 19/20 point
- Flere produkter fra Angelo Gaja