- Denne karakterstærke rosévin supplerer fortræffeligt retter som torsk med agurk-sennep-grøntsager eller citron-chili-kylling med bulgur
- Dens oprindelse fra Calabria gør denne vin til en typisk repræsentant for vine fra den gamle verden
- En ideel rosévin, perfekt som en harmonisk sommervin
Palizzi Rosato Rumbè - Altomonte
emballage!
Mere information om Palizzi Rosato Rumbè - Altomonte
Den elegante Palizzi Rosato Rumbè fra Altomonte-gården kommer i glasset med en lys lilla farve. Bouqueten i denne rosévin fra Calabrien er betagende med antydninger af rose, hindbær, akacie og viol. Det er netop dens frugtagtige karakter, der gør denne vin så speciel.
Altomonte Palizzi Rosato Rumbè præsenterer sig vidunderligt tør for vinentusiasten. Denne rosévin virker aldrig grov eller mager, som man kunne forvente af en vin. På tungen er denne velafbalancerede rosévin kendetegnet ved en utrolig silkeblød, let og sprød tekstur. Finalen på denne rosévin fra vindistriktet Calabrien, nærmere bestemt fra Bivongi DOC, henrykker til sidst med en smuk efterklang. Afslutningen ledsages også af mineralske facetter fra den sanddominerede jordbund.
Vinifikation af Palizzi Rosato Rumbè fra Altomonte
Grundlaget for den afbalancerede Palizzi Rosato Rumbè fra Calabrien er druer fra druesorten Nerello Mascalese. Druerne vokser under optimale forhold i Calabrien. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sand. Efter høsten kommer druerne så hurtigt som muligt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt malet. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af et par måneders modning på det fine gær, før vinen til sidst tappes på flaske.
Serveringsforslag til Palizzi Rosato Rumbè fra Altomonte
Denne rosévin fra Italien nydes bedst godt afkølet ved 8-10°C. Den er perfekt som ledsager til en række retter. Den er perfekt som ledsager til grøntsagsgryde med pesto, bagte fåreostpakker eller rødløg fyldt med couscous og abrikoser.
- Flere produkter fra Altomonte