Mere information om Le Corti Amarone della Valpolicella DOCG - Sartori di Verona
Den fadlagrede Le Corti Amarone della Valpolicella fra vindistriktet Veneto åbenbarer sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Hvis man giver den lidt luft i vinglasset ved at slynge det rundt, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Hældt i et rødvinsglas præsenterer denne rødvin fra Italien vidunderligt komplekse aromaer af brombær og viol, afrundet af ristet træ fra fadlagringen.
På tungen er teksturen i denne kraftige rødvin vidunderligt smeltende. Takket være den afbalancerede frugtsyre smigrer Le Corti Amarone della Valpolicella ganen med en blød fornemmelse uden at mangle friskhed. Eftersmagen på denne vellagrede rødvin fra vindistriktet Veneto, nærmere bestemt Amarone della Valpolicella DOCG, er en fryd for øjet med en enestående eftersmag. Afslutningen ledsages også af mineralske noter fra jordbunden, der er domineret af kalksten og grus.
Vinifikation af Le Corti Amarone della Valpolicella fra Sartori di Verona
Grundlaget for den kraftfulde Le Corti Amarone della Valpolicella fra Italien er druer fra druesorten Trebbiano. Druerne vokser under optimale forhold i Veneto. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i kalksten og grusjord. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende med håndkraft, når den optimale modenhed er sikret. Efter den manuelle høst bliver druerne straks kørt til pressehuset. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke og små træfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres den kraftfulde Le Corti Amarone della Valpolicella i flere måneder på egetræsfade.
Madsanbefaling til Sartori di Verona Le Corti Amarone della Valpolicella
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C som ledsager til boeuf bourguignon, andebryst med mangetout eller grøntsagscouscous med oksefrikadeller.