🍷 Costa Russi Barbaresco fra Gaja forfører med sin kraftfulde, smeltende tekstur og imponerende længde
🍽️ Denne eksklusive rødvin harmonerer perfekt med Boeuf Bourguignon, kikærte-curry og stenbiderfilet på japansk vis
🌄 Oprindelse fra Piemonte, druerne af druesorten Nebbiolo trives på mineralske jorde af ler og kalksten
Leveringstid ca. 3-5 arbejdsdage
emballage!
Mere information om Costa Russi Barbaresco DOP - Gaja
Den kraftfulde Costa Russi Barbaresco fra Gaja glider ind i glasset med en tæt rubinrød farve. Næsen på denne rødvin fra Piemonte imponerer med nuancer af brombær, honningmelon og surkirsebær. Sporer vi aromaerne videre, tilføjes enebær.
På tungen starter Costa Russi Barbaresco fra Gaja vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. Teksturen i denne kraftfulde rødvin er vidunderligt smeltende og tæt på ganen. I eftersmagen imponerer denne meget lagringsdygtige rødvin fra vinregionen Piemonte endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af brombær og honningmelon. I eftersmagen tilføjes mineralske noter fra den ler- og kalkstensdominerede jordbund.
Vinifikation af Gaja Costa Russi Barbaresco
Grundlaget for den kraftfulde Costa Russi Barbaresco fra Piemonte er druer fra Nebbiolo-druesorten. I Piemonte vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på ler-, kalk- og sandstensjord. Når druerne er høstet med håndkraft, bliver de straks bragt til presseriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes på flaske.
Anbefaling af vin til Gaja Costa Russi Barbaresco
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15-18 °C. Den er den perfekte ledsager til boeuf bourguignon, kikærter i karry eller japansk makrelfilet med grøntsagsjulienne.