🍷 Fossati Barolo DOCG fra Enzo Boglietti begejstrer med et kraftfuldt og elegant tørt smagsbillede
🍽️ Nyd denne rødvin ved 15 - 18°C til fyldte peberfrugter eller en lækker kalv-løg-gratin
🌍 Med druer fra den ædle druesort Nebbiolo afspejler denne Barolo de unikke jorde i Piemonte
emballage!
Mere information om Fossati Barolo DOCG - Enzo Boglietti
Den kraftfulde Fossati Barolo Enzo Boglietti glider ind i glasset med en tæt rubinrød farve. Hvis man holder glasset i en lille vinkel, kan man se en overgang i vinens farve mod granatrød i kanterne af denne fadlagrede vin. Når man slynger glasset rundt, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de kraftige farvede glasruder i kanten af glasset. Hældt i et Bordeaux-glas præsenterer denne rødvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af syren, rose, morbær og lavendel, afrundet af sort te, vanilje og kakaobønner, som er bidraget af lagringen på træfade.
Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og på trods af sin tørhed, så glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance. Fremragende smag behøver ikke nødvendigvis sukker. Denne tætte rødvin er fyldig og har mange facetter i munden. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vinområdet Piemonte, nærmere bestemt Langhe DOC, er fængslende med en bemærkelsesværdig eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske facetter fra den sandstens- og mergel-dominerede jordbund.
Vinifikation af Fossati Barolo af Enzo Boglietti
Grundlaget for den kraftfulde Fossati Barolo fra Piemonte er druer fra Nebbiolo-druesorten. I Piemonte vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på ler-, kalkstens-, sandstens- og mergeljord. Fossati Barolo er en vin fra den gamle verden i ordets bedste betydning, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Fossati Barolo udelukkende med håndkraft uden hjælp fra grove og mindre selektive høstmaskiner. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen finder derefter sted i beton, små og store trælagre ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres Fossati Barolo et par måneder på egetræsfade.
Vinmenu til Enzo Boglietti Fossati Barolo
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15-18 °C til fyldte peberfrugter, grøntsagscouscous med oksekødsfrikadeller eller gryderet med kalvekød og løg.
Priser til Fossati Barolo fra Enzo Boglietti
Ud over et ikonisk vinomdømme kan denne rødvin fra Enzo Boglietti også prale af priser. I detaljer er disse
- Gambero Rosso - 2 glas
- Flere produkter fra Enzo Boglietti