Mere information om Vorberg Weißburgunder Riserva Alto Adige DOC 3,0l Doppelmagnum - Kellerei Cantina Terlan
Den fadlagrede Vorberg Pinot Blanc Riserva Alto Adige 3,0 l dobbeltmagnum fra vindistriktet Trentino-Alto Adige har en tæt lysegul farve i glasset. Efter den første slyngning afslører denne hvidvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer på kanten af glasset. Hældt i et hvidvinsglas afslører denne hvidvin fra den gamle verden vidunderligt udtryksfulde aromaer af kvæde, modent æble, fersken og pære, afrundet af kamille, som er tilsat ved fadlagringen.
Denne vin begejstrer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor er denne italiener naturligvis en fryd med den fineste balance på trods af sin tørhed. Smag kræver ikke nødvendigvis meget sukker. På tungen er denne kraftfulde hvidvin kendetegnet ved en utrolig sprød tekstur. Eftersmagen af denne ungdommelige hvidvin fra vindistriktet Trentino-Alto Adige imponerer til sidst med en bemærkelsesværdig eftersmag.
Vinifikation af Cantina Terlan Vorberg Pinot Blanc Riserva Alto Adige 3,0 l dobbeltmagnum
Denne kraftige hvidvin fra Italien er lavet på druesorten Pinot Blanc. Vorberg Pinot Blanc Riserva Alto Adige 3,0 l dobbeltmagnum er en vin fra den gamle verden helt igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter håndhøsten transporteres druerne så hurtigt som muligt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i store egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af lagring på det fine gær i et par måneder, før vinen til sidst tappes.
Anbefalet tilbehør til Vorberg Pinot Blanc Riserva Alto Adige 3,0 l dobbeltmagnum fra Cantina Terlan
Denne italienske vin nydes bedst afkølet ved 8-10°C. Den er den perfekte ledsager til omelet med laks og fennikel, spaghetti med yoghurt og myntepesto eller fiskekarry med kokos og lime.