Mere information om Signum Aetnae Etna Rosso Riserva DOC - Firriato
I glasset har Signum Aetnae Etna Rosso Riserva fra Firriato en tæt rubinrød farve. Hvis man holder glasset i en lille vinkel, skifter farven til granatrød i kanterne. Efter den første slynge afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i kirkevinduer i kanten af glasset. I glasset byder denne rødvin fra Firriato på aromaer af ribs og hindbær, suppleret med nelliker og skovbund. Firriato Signum Aetnae Etna Rosso Riserva imponerer med sin elegante, tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance på trods af tørheden. Smag har ikke nødvendigvis brug for meget sukker. På tungen har denne kraftige rødvin en vidunderlig fyldig tekstur. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vindistriktet Sicilien, nærmere bestemt Etna DOC, er imponerende med en bemærkelsesværdig eftersmag. Eftersmagen ledsages også af mineralske noter fra den vulkanske sten og sanddominerede jordbund.
Vinifikation af Firriato Signum Aetnae Etna Rosso Riserva
Denne kraftige rødvin fra Italien er lavet på druesorten Nerello Mascalese. Druerne vokser under optimale forhold på Sicilien. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sand og vulkanske sten. Der er ingen tvivl om, at Signum Aetnae Etna Rosso Riserva også er præget af Etna DOC-klimaet og vindyrkningsstilen. Denne italienske vin kan bogstaveligt talt beskrives som en vin fra den gamle verden, som er ekstraordinært kompleks. Efter håndhøsten transporteres druerne så hurtigt som muligt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer.
Madsanbefalinger til Signum Aetnae Etna Rosso Riserva fra Firriato
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den passer perfekt til indbagte fåreostpakker, ossobuco eller citron-chili-kylling med bulgur.