Mere information om Carrubo Primitivo di Manduria DOC - Tormaresca (Antinori)
Den fadlagrede Carrubo Primitivo di Manduria fra vinregionen Apulien åbenbarer sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Med en lille svirp afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Efter den første slynge afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som er tydelig i de kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. I glasset afslører denne rødvin fra Tormaresca (Antinori) aromaer af surkirsebær og blommer, suppleret med tobak og bittermandler. Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria præsenterer sig for vinkenderen som vidunderligt tør. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og blød. Denne fløjlsbløde rødvin er fyldig og har flere lag i smagen. I eftersmagen imponerer denne modne vin fra vindistriktet Apulien med sin bemærkelsesværdige længde. Igen er der antydninger af blomme og surkirsebær.
Vinifikation af Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria
Den kraftfulde Carrubo Primitivo di Manduria fra Italien er en enkeltsortsvin lavet på druesorten Primitivo. Carrubo Primitivo di Manduria er en vin fra den gamle verden helt igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen med vine fra den gamle verden. Efter at være blevet høstet i hånden, bliver druerne straks bragt til pressehuset. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i store trækar ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, lagres den kraftfulde Carrubo Primitivo di Manduria i 36 måneder på egetræsfade. Lagringen på træfade efterfølges af en lang modning på flaske, som gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Madsanbefalinger til Carrubo Primitivo di Manduria fra Tormaresca (Antinori)
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er den perfekte ledsager til grøntsagscouscous med oksekødsfrikadeller, indbagte fåreostpakker eller fyldte peberfrugter.