- Denne hvidvin lavet på Fiano-druer harmonerer perfekt med spaghetti med kapers-tomatsauce eller grøntsagsgryde med pesto
- For den krævende viser denne vin fra Campania sig at være usædvanligt balanceret
- Denne italienske hvidvin er fremragende som en stemningsfuld sommervin
Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora - Lunarossavini
emballage!
Mere information om Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora - Lunarossavini
Den elegante Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora fra Lunarossavini plasker i glasset med en lys gyldengul farve. I glasset viser denne hvidvin fra Lunarossavini aromaer af abrikoser, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Lunarossavini Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora præsenterer sig behageligt tør for vinelskeren. Denne hvidvin er aldrig grov eller mager, men rund og glat. På tungen er teksturen i denne velafbalancerede hvidvin vidunderligt sprød. Eftersmagen af denne hvidvin fra vindistriktet Campanien er ekstraordinært lang. Endnu en gang er der antydninger af abrikos. I eftersmagen kommer mineralske noter fra den lerdominerede jord med.
Vinifikation af Lunarossavini Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora
Denne hvidvin fokuserer klart på én druesort, nemlig Fiano. Kun pletfrit druemateriale blev høstet til denne usædvanligt afbalancerede vin fra Lunarossavini. I Campania vokser vinstokkene, der producerer druerne til denne vin, på lerjord. Druerne til denne hvidvin fra Italien høstes udelukkende i hånden, når de er helt modne. Når druerne er høstet, bliver de hurtigt kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Derefter følger gæringen i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af et par måneders modning på det fine gær, før vinen til sidst tappes på flasker.
Anbefaling af Lunarossavini Fiano Costacielo Colli di Salerno Anfora
Denne hvidvin fra Italien serveres bedst afkølet ved 8-10°C til spaghetti med kapers- og tomatsauce, spinatgratin med mandler eller porretortilla.
- Flere produkter fra Lunarossavini