🍷 Les Terres Blanches AOC fra Pascal Jolivet begejstrer med sin utrolige lethed og et elegant, tørt smagsbillede
🥗 Nyd denne forfriskende hvidvin perfekt afkølet til en frugtagtig endiviesalat eller aspargelsalat med quinoa
🌿 Fremstillet af den fine Sauvignon Blanc drue, trivedes vinmarker under optimale forhold i de mineralske jorde i Val de Loire
emballage!
Mere information om Les Terres Blanches AOC - Pascal Jolivet
Den lette Les Terres Blanches fra Pascal Jolivet præsenterer sig med en strålende lys gul farve i glasset. Når man svinger vinglasset, afslører denne hvidvin en bemærkelsesværdig lethed, der lader den danse smidigt i glasset. I bouqueten af denne hvidvin fra vinregionen Val de Loire fornemmer vi nuancer af forskellige røde og sorte bærfrugter, suppleret med krydrede nuancer. Denne vin begejstrer med sit elegant tørre smagsbillede. Den er blevet aftappet med usædvanligt lidt restsukker. Som man naturligvis kan forvente af en vin i topkvalitet, fortryller denne franskmand ved al sin tørhed med fineste balance. Smag kræver ikke nødvendigvis sukker. Let og kompleks præsenterer denne silkebløde hvidvin sig på ganen. Finale på denne ungdommelige hvidvin fra vinregionen Val de Loire, nærmere bestemt fra Pouilly-Fumé & Pouilly-sur-Loire, imponerer endelig med en bemærkelsesværdig eftersmag. Tilbageholdelsen ledsages desuden af mineraliske nuancer fra de febersten- og kalksten-dominerede jorde.
Vinifikation af Les Terres Blanches fra Pascal Jolivet
Den elegante Les Terres Blanches fra Frankrig er en renvinsvin fremstillet af druesorten Sauvignon Blanc. Druerne vokser under optimale forhold i Val de Loire. Vinstokkene graver deres rødder dybt i jorde af flint og kalksten. Druerne til denne hvidvin fra Frankrig høstes udelukkende i hånden, når de er perfekt modne. Efter håndhøstningen kommer druerne hurtigst muligt til kælderen. Her bliver de selekteret og nænsomt knust. Herefter foregår gæringen i rustfrie stål tanke ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af en modning i flere måneder på den fine gær, inden vinen endelig tappes på flaske.
Madparring til Pascal Jolivet Les Terres Blanches
Oplev denne hvidvin fra Frankrig bedst afkølet ved 8 - 10°C som ledsager til en frugtig endiviensalat, aspargessalat med quinoa eller spaghetti med yoghurt-myntepesto.
- Flere produkter fra Pascal Jolivet