Mere information om Proa Cava Semi Seco - Vallformosa
I glasset præsenterer Proa Cava Semi Seco fra Vallformosa en strålende skinnende gyldengul farve. Boblerne i denne cava er ensartede og fine i glasset. I glasset afslører denne cava fra Vallformosa aromaer af pære, grønne æbler og brioche, suppleret med andre frugtagtige nuancer. Vallformosa Proa Cava Semi Seco imponerer med sin saftige, frugtagtige smag. Den er aftappet med generøse 33 gram restsukker. Som man kan forvente af en vin i den øvre ende af prisskalaen, er denne spanier naturligvis i fin balance på trods af sin saftighed. Proa Cava Semi Seco kan med rette beskrives som særligt frugtig og fløjlsblød, da den er vinificeret med en behagelig sød smagsprofil. Denne lette og smeltende mousserende vin er letbenet og har mange facetter på tungen. Frugtsyren i Proa Cava Semi Seco er bemærkelsesværdigt afrundet, hvilket gør denne vin vidunderligt blød. Eftersmagen af denne vin fra vindistriktet Catalonien er endelig dejlig med god længde. Igen er der antydninger af pære og brioche.
Vinifikation af Vallformosa Proa Cava Semi Seco
Grundlaget for den elegante Proa Cava Semi Seco fra Spanien er druer fra druesorterne Parellada, Viura og Xarel-lo. Efter at være blevet høstet i hånden bliver druerne straks bragt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæringen af basisvinene.
Tips til Vallformosa Proa Cava Semi Seco
Denne cava fra Spanien bør ideelt set nydes afkølet ved 5-7°C med mandelmælksgelé med litchi, fersken- og passionsfrugtdessert eller yoghurtmousse med birkes.
- Flere produkter fra Vallformosa