🍷 Salmos DO fra Miguel Torres begeisterer med sin intense viskositet og en kraftfuld krop, der opstår gennem en mesterlig fadmodning
🍽️ Den harmonerer fremragende med stegt kalvelunge eller lammekødsretter og udfolder sine aromaer ved en optimal serveringstemperatur på 15 - 18°C
🌍 Denne eksklusive rødvin fra Priorat DOQ forener druesorterne Cariñena, Garnacha og Shiraz på vulkanske jorde for en uforglemmelig smagsoplevelse
emballage!
Mere information om Salmos DO - Miguel Torres
Den kraftfulde Salmos Miguel Torres stråler med dyb purpur-rød i glasset. Hvis man holder glasset lidt skråt, kan man ved kanterne af denne fadlagrede vin se en overgang af vinfarven mod granatrød. Når man svajer vinglasset, afslører denne rødvin en høj viskositet, hvilket viser sig i stærke kirkevinduer ved glasranden. Næsen af denne rødvin fra Catalonien overbeviser med aromaer af blomme, sveske, surkirsebær og blåbær. Hvis vi undersøger aromaen nærmere, tilføjes, fremmet af indflydelsen fra egetræ, peberkager, kakaobønne og mørk chokolade.
På ganen starter Salmos fra Miguel Torres vidunderligt aromatisk, frugtbetonet og balanceret. På tungen kendetegner denne kraftfulde rødvin sig med en utrolig silkeblød og tæt tekstur. Finalen af denne modne rødvin fra vinregionen Catalonien, nærmere bestemt fra Priorat DOQ, imponerer endelig med en usædvanlig eftersmag. Eftersmagen ledsages desuden af mineraliske nuancer fra de vulkanske jordbund, der dominerer området.
Vinifikation af Salmos fra Miguel Torres
Grundlaget for den kraftfulde Salmos fra Catalonien er druer fra druesorterne Cariñena, Garnacha og Shiraz. I Catalonien vokser vinplanterne, der producerer druerne til denne vin, på jorde af vulkansk sten. Salmos er også tydeligt præget af klimaet og vinproduktionsmetoden i Priorat DOQ. Denne spanske vin kan i ordets bogstavelige forstand beskrives som en vin fra den gamle verden, der præsenterer sig usædvanligt aromatisk. Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Salmos udelukkende i hånden uden hjælp fra grove og lidt selektive maskinhøstere. Efter håndplukningen kommer druerne hurtigt til kælderen. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Derefter følger gæringen i små fade ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen afsluttes med en modning i nogle måneder på den fine gæret før vinen endelig tappes på flaske.
Anbefaling af mad til Salmos fra Miguel Torres
Denne rødvin fra Spanien bør nydes bedst tempereret ved 15 - 18°C. Den er perfekt som ledsager til stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicosauce, lammestuvning med kikærter og tørrede figner eller citron-chili-kylling med bulgur.
Priser for Salmos fra Miguel Torres
Denne vin fra Priorat DOQ begejstrer ikke kun os, men også anerkendte vinanmeldere har belønnet den med 90 point og mere. Blandt bedømmelserne finder man for årgangen 2016:
- James Suckling - 93 point
- Flere produkter fra Miguel Torres